ATC Bio Argan Yağı

Yeni

"ATC BIO Organik ARGAN Yağı 500ml"   € 59,90 Vergi dahil

Argan yağı faydalari:

Argan yağı kökeni:

Argan yağı, “Sıvı Fas altını” olarak da bilinen ve Argan ağacının (Argania spinosa) meyvesinden elde edilen dünyanın en değerli ve pahalı yağlarındandır.

Argania spinosa 25 milyon yıl önce büyüyen bir ilkel ağaç türüdür ve 250 ile  400 yıl arasında yasayabilmektedirler. Ayrıca "Güzellik Ağacı"  yada "Hayat Ağacı" olarak da bilinen dikenli Argan ağacı, adını olağanüstü esnekliğine borçludur.

Argan ağaci aşırı hava koşullarına, 50 derece üzeri sıcaklıklara ve uzun sure kuraklığa dayanabilmektedir. Çünkü Derin kök sistemi, 30 metreye kadar, sayesinde aşırı çöl ikliminde hayatta kalabilmektedir. Sabah çiyi ve sis nemi onun için yeterlidir.

Argan Ağacı sadece Fasin güneybatı/güneydoğusunda, Arganeraie olarak da bilinen/adlandırılan bölgede kuru veya çok kuru topraklarda yetişir. Nadir görülmesi nedeniyle, bölge UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edildi. Bu nedenle ve Argan yağının inanılmaz etkisinden dolayı, Argan yağı dünyanın en pahalı yağı olarak kabul edilir.

Verilen bilgiler aydınlatma,bilgilendirme ve tavsiye amaçlıdır. Kesinlikle tıbbi tavsiye DEGILDIR ve yerini tutamaz. Sağlık sorunlarınızı her zaman bir doktora yada sağlık uzmanınıza danisiniz.

Daha Fazla Detaylar

1 Nesne

Stokta mevcut

€ 61,60

Bilgi kartı

Inhoud 500 ml

Daha Fazla Bilgi

 "Organik Argan Yağı"

Oorsprong Arganolie

Arganolie, ook wel bekend als vloeibaar Marokkaanse Goud, is de meest kostbare olie in de wereld en wordt verkregen uit de vruchten van de Argan boom (Argania spinosa).

De Argania spinosa is een oerboom, die 25 miljoen jaar geleden al groeide. Ze kunnen 250 tot 400 jaar oud worden. De doornige argan boom, ook wel ‘Boom der schoonheid’ of ‘Boom des Levens’ genoemd, dankt zijn bijnaam van zijn buitengewone veerkracht.

De boom kan goed tegen extreme weersomstandigheden en lange periodes van droogte, meer dan 50 ° C zijn geen probleem voor hem. Door zijn diepe wortelstelsel, tot 30 meter, kan hij de woestijn overleven en heeft genoeg vocht aan mist en de ochtenddauw.

De boom groeit alleen op droge tot zeer droge gronden in het zuidoosten tot zuidwesten van Marokko, oftewel de Arganeraie genoemd. Vanwege zijn zeldzaamheid, werd het gebied uitgeroepen tot Werelderfgoed door UNESCO. Om deze reden en vanwege de ongelooflijke effect van arganolie, wordt het beschouwd als de duurste olie in de wereld.

Voordelen van Arganolie? 

Naast de unieke smaak heeft Arganolie ook andere voordelen voor de gezondheid. Uit wetenschappelijke onderzoek is naar voren gekomen dat het regelmatig consumeren van Arganolie onder andere helpt bij:

 • Het aanzienlijk verlagen van het cholesterolgehalte,
 • Het versterken van de natuurlijke weerstand,
 • Het elimineren/neutraliseren van schadelijke vrije radicalen,
 • Ontstekingsremmend en Anti reumatisch,
 • Het stimuleren en verbeteren van algehele doorbloeding,
 • Het voorkomen van verkalking van de slagaderen (arteriosclerose),
 • Het revitaliseren van uw cellen
 • Rijk aan essentiële vetzuren
 • Beschermt het collageen en is rijk aan antioxidanten
 • Maakt de huid zacht, glad, stevig en veerkrachtig en revitaliserend
 • Anti-veroudering (Anti-Aging), Vertraagt het huidverouderingsproces
 • te gebruiken tegen rimpels, acne, littekenreductie en als handcrème
 • Herstelt en voedt beschadigd en droog haar waardoor gezonder en langer haar

Voel de weldaad van 100% pure Arganolie

Productie van Arganolie:

De traditionele manier van Arganolie maken is handmatig. Dit wordt van oudsher gedaan door Berbervrouwen. Het oogsten en verwerken van olijf-achtige, vlezige vruchten wordt door de Berbervrouwen coöperaties op traditionele ambachtelijke manier gedaan. Voor menselijke consumptie, zijn alleen de kleine zaden die aan de binnenkant van amandelschil zitten, want daar zit de kostbare arganolie.

De productie van de olie is een lang en moeizaam proces. Na het verzamelen worden de vruchten eerst drie weken gedroogd. Om de pulp te verwijderen, wordt het door de Berbervrouwen de pitten tussen twee stenen verpletterd en worden 1 tot 3 zaden eruit gehaald. Zaden zijn nauwelijks groter dan een pompoenpitten en vervolgens worden de zaden meegenomen om ze verder te bewerken tot arganolie.

Afhankelijk of arganolie bedoeld is voor huidverzorging of menselijke consumptie, worden de zaden of onmiddellijk verwerkt of onderworpen aan een brandproces. Om olie voor culinaire doeleinden te maken en om typische nootachtige smaak van de argan olie te verkrijgen worden de zaden zorgvuldig geroosterd voor ten minste een half uur boven een open vuur.

Nadat de pitten zijn afgekoeld worden de zaden met de hand gemalen in steenmolens tot een stroperige brij/suspensie gevormd wordt. Deze brij/suspensie wordt met gekookt bronwater door de vrouwen urenlang gekneed, totdat de okerkleurige gouden Arganolie vrijkomt. Dit proces is traditioneel, tot perfectie gebracht door de eeuwen heen. 
Onze biologische arganolie wordt vervolgens gefilterd en gebotteld in paarse flessen om de waardevolle inhoud te beschermen tegen licht.

Van de oogst van 30 kg vruchten van vijf bomen, kan ongeveer een liter waardevolle arganolie geproduceerd worden. Het hele proces en de naleving van de EU voorgeschreven hygiënevoorschriften worden strikt gecontroleerd om de kostbare arganolie in Europa te verkopen en die worden nauwkeurig gedocumenteerd. Een teken van dit is het biologische label op onze flessen.

TabiatBioshop geeft op geen enkele manier medisch advies, bij gezondheidsklachten raadpleeg uw arts. Veel informatie over Argan olie is te vinden op Internet.

Ingrediënten, gebruik en effect

Arganolie heeft een buitengewoon evenwichtige samenstelling. Arganolie is zeer gezond voor het hele lichaam en wordt traditioneel door de Berbers eeuwenlang gebruikt als geneesmiddel en verzorgingsproduct. De olie is rijk aan (meer dan 80% ) onverzadigde en essentiële vetzuren. De meest voorkomende vetzuren zijn Omega 9 (oliezuur) en Omega 6 (linolzuur). De olie is daarnaast rijk aan vitamine E (tocoferol), wat als één van de krachtigste biologische antioxidanten wordt beschouwd en wat goed is voor goede bloedsomloop en voorkomen van hartaanvallen. Ook bevat Arganolie fenolen, eiwitten met een hoog moleculair gewicht, squaleen, sterolen, carotenoïden en ferulinezuur.

De ruim aanwezige componenten sterolen, vitamine E en polyfenolen zijn veelzijdig. Deze componenten hebben naast hun functie als antioxidant ook een kalmerende en helende werking. De polyfenolen gaan ontstekingen tegen en helpen bij het tegengaan van allergische reacties.

De essentiële vetzuren helpen bij het tegengaan van ontstekingen en zijn nodig voor de productie van prostaglandine. Dit is een natuurlijke ontstekingsremmer. Essentiële vetzuren zorgen daarnaast voor meer elasticiteit en weerstand van uw huid. In combinatie met saponinen zorgt vitamine E ervoor dat uw huid weer gezond en zacht wordt. Vitamine E beschermt op zijn beurt weer de essentiële vetzuren door te voorkomen dat deze worden afgebroken.

Het hoge gehalte aan linolzuur beïnvloedt huid hydraterende is en verantwoordelijk voor dat de huid niet uitdroogt, ook niet op het hoofd. De Berber vrouwen gebruiken arganolie traditioneel voor persoonlijke verzorging, vooral voor huid en handen, vooral als het koud is. Het maakt de huid zacht en glad. De mannen en vrouwen van de Arganeraie wrijven niet alleen hun huid met de kostbare olie, maar nemen per dag twee tot drie theelepels van het olie in.

Voor de huid wordt door ons koudgeperste, niet geroosterde ATC Vital Biologische Arganolie aanbevolen.

Arganolie is rijk aan vitamine E, een krachtige antioxidant. Vitamine E doet wonderen voor de huid en staat erom bekend dat het veroudering tegengaat. Arganolie heeft de hoogste concentratie vitamine E, meer bijvoorbeeld dan olijfolie. Door deze vitamine E, en door de saponine en steroline die er in zit, houdt Arganolie de huid jong. Het doet dat door de vrije radicalen in het lichaam te bestrijden. Arganolie verzacht en hydrateert de huid en houdt deze soepel, houdt de talgproductie normaal, en beschermt de huid tegen de elementen. Het hoge gehalte aan natuurlijke antioxidanten en fytochemicaliën bevordert de productie van gezonde cellen, bestrijdt vrije radicalen en beschermt tegen ontstekingen. Het resultaat is een soepele en elastische huid, glanzend haar en gemanicuurde nagels. Het is prettig om te gebruiken, want het trekt snel in en laat geen vette film.

Vanwege de uitzonderlijke huidverzorging eigenschappen van arganolie wordt aanbevolen voor huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis als gelijktijdige therapie. Meer over de helende eigenschappen van arganolie is in het boek van Dr. Peter Schleicher te lezen: "Argan Olie: De genezende kracht van de Marokkaanse goud".

ATC Vital Organische Argan Olie is niet alleen de beste natuurlijke cosmetica, maar ook een aanwinst voor elke keuken.

Zijn unieke, nootachtige smaak verfijnd salades, dressings, gegrilde groenten, soepen, vlees, vis of zeevruchten. Hoewel de smaak ontvangt ook tijdens het frituren wordt een toevoeging van olie na de bereiding aanbevolen om te voorkomen dat de waardevolle inhoud verloren gaat.

Wij bieden onze biologische niet geroosterd Argan olie voor cosmetisch gebruik en mild geroosterde als niet geroosterd voor culinair gebruik voor puur genot.

TabiatBioshop geeft op geen enkele manier medisch advies, bij gezondheidsklachten raadpleeg uw arts. Veel informatie over Argan olie is te vinden op Internet.

 

Değerlendirmeler

Bir değerlendirme yazın

ATC Bio Argan Yağı

ATC Bio Argan Yağı

"ATC BIO Organik ARGAN Yağı 500ml"   € 59,90 Vergi dahil

Argan yağı faydalari:

Argan yağı kökeni:

Argan yağı, “Sıvı Fas altını” olarak da bilinen ve Argan ağacının (Argania spinosa) meyvesinden elde edilen dünyanın en değerli ve pahalı yağlarındandır.

Argania spinosa 25 milyon yıl önce büyüyen bir ilkel ağaç türüdür ve 250 ile  400 yıl arasında yasayabilmektedirler. Ayrıca "Güzellik Ağacı"  yada "Hayat Ağacı" olarak da bilinen dikenli Argan ağacı, adını olağanüstü esnekliğine borçludur.

Argan ağaci aşırı hava koşullarına, 50 derece üzeri sıcaklıklara ve uzun sure kuraklığa dayanabilmektedir. Çünkü Derin kök sistemi, 30 metreye kadar, sayesinde aşırı çöl ikliminde hayatta kalabilmektedir. Sabah çiyi ve sis nemi onun için yeterlidir.

Argan Ağacı sadece Fasin güneybatı/güneydoğusunda, Arganeraie olarak da bilinen/adlandırılan bölgede kuru veya çok kuru topraklarda yetişir. Nadir görülmesi nedeniyle, bölge UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edildi. Bu nedenle ve Argan yağının inanılmaz etkisinden dolayı, Argan yağı dünyanın en pahalı yağı olarak kabul edilir.

Verilen bilgiler aydınlatma,bilgilendirme ve tavsiye amaçlıdır. Kesinlikle tıbbi tavsiye DEGILDIR ve yerini tutamaz. Sağlık sorunlarınızı her zaman bir doktora yada sağlık uzmanınıza danisiniz.

Bir değerlendirme yazın

İndir

ATC Bio Urun Kitapcigi

ATC Bio urun tanitim kitapcigi

İndir (6.06M)