Chiazaad BIO - 250 gr

Nieuw

Chiazaden behoren tot de gezondste voedingsmiddelen op de planeet, een perfecte Superfood die door veel sporters gebruikt wordt voor hun uithoudingsvermogen en extra spiermassa.

Chia zaden (Salvia Hispanica) bevatten een zeer hoog gehalte aan omega-3 vetzuren, antioxidanten, aminozuren, calcium, ijzer en foliumzuur, massa's calcium, fosfor, boor, magnesium, kalium, zink, koper en mangaan en zijn een goede bron van vitaminesB, vooral niacine(B3).

Chia zaad is vrij van allergenen, dus door vrijwel iedereen te gebruiken.

Wat Chia zaad zo gezond  maakt:

 • Chia zaad bevat 20% meer proteïne dan granen dus een goede energiebron
 • Omega-3 vetzuren, waarvan 60% omega-3 linolzuur, goed voor hart en bloedvaten
 • Antioxidanten (zoals Quercetin die vecht tegen vrije radicalen, veroudering van cellen)
 • Aminozuren in een ideale combinatie zorgen voor behoud van weefsel.
 • Calcium, ijzer en foliumzuur
 • Natuurlijke eiwitbron
 • Kan uw weerstand verhogen
 • Kan zorgen voor meer energie
 • Chia zaad bevat essentiële vetzuren
 • Geschikt voor diabetici

dr. Oz van de Oprah-show zegt:"Zij behoren tot de gezondste dingen op aarde."

Verzenkosten €3,95 euro i.p.v. €6,95 euro

Disclaimer: Bovenstaande informatie is GEEN medisch of therapeutisch advies. Eventuele tekstuele fouten voorbehouden. Wij raden altijd aan supplementen te overleggen met een gekwalificeerd arts of therapeut. Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl

Meer details

10 Items

€ 6,07

Meer informatie

NUTRIKRAFT Chiazaad BIO- 125G

De chia plant komt uit Zuid- en Midden-Amerika waar het meer dan 4000 jaar geleden voor het eerst werd gekweekt De Azteken, Mayas en andere inheemse Amerikaanse stammen maakten veel gebruik van dit belangrijke gewas. Chia zaad is krachtvoeding dat al duizenden jaren bestaat en reeds geteeld en gebruikt werd door de Azteken. 

De samenstelling van chia zaad maakt het een ideale bron van langzaam vrijkomende energie met meer spiervormende eiwitten en omega-3 vetzuren dan elke andere plantaardige voeding. Alfa-linoleenzuur, een omega-3 vetzuur, is aangetoond werkzaam voor normale cholesterolspiegels. Chia zaad bevat ook anti-oxidanten en verschillende mineralen.

Chia zaden worden omgeven door oplosbare vezels en kan tot 7x hun eigen gewicht in water absorberen, waarbij een slijmachtige gel ontstaat. Dit kan verklaren hoe chia de eetlust zo lang kan verzadigen, omdat de zaden zwellen in omvang om de maag te vullen. Chia zaden bevatten verder eiwitten, mineralen, ijzer, kalium, calcium en magnesium.

Verpakking:

Makkkelijk en hersluitbare verpakking.
 

Voedingsvoorwaarde:

Voedingswaarder per 100 g, vitaminen en mineralen% ADH per 100 g*

Energie

               1750 kJ/ 432 kcal

Eiwitten

22,6 g

Vet

27,6 g

-waarvan verzadigd

2,5 g

-waarvan mono-onverzadigd

1,4 g

-waarvan poly-onverzadigd

22,2 g

-waarvan Omega-3 

17,2 g

Koolhydraten

4,8 g

-waarvan suikers

0,9 g

Vezels

32,5 g

Natrium

Sporen


Gebruiksadvies:

1-3 x daags 1-3 theelepels chia zaden toevoegen aan muesli, yoghurt, salade, smoothie, brooddeeg of soep. In contact met water zwellen de zaadjes licht op en scheiden een gel af. Dit is een natuurlijk proces en de gel kan gewoon gedronken worden.
 
De snelste en eenvoudigste manier om chia zaden te gebruiken is om een eetlepel aan een glas vruchtensap toe te voegen. Laat dit 5 minuten staan en roer het geheel nogmaals door. 

Allergieadvies:

Deze producten kunnen mogelijk sporen bevatten van pinda's, noten, tarwe, soja en melkproducten.

Bewaaradvies/ houdbaarheid:

Droog en donker bewaren, blijven de chiazaden jaren goed.

Disclaimer: Bovenstaande informatie is GEEN medisch of therapeutisch advies. Eventuele tekstuele fouten voorbehouden. Wij raden altijd aan supplementen te overleggen met een gekwalificeerd arts of therapeut. Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl

GESCHIEDENIS

De chia plant komt uit Zuid- en Midden-Amerika, waar het meer dan 4000 jaar geleden voor het eerst werd gekweekt. De Azteken, Maya's en andere inheemse Amerikaanse stammen maakten veel gebruik van dit belangrijke gewas. Chia zaden werden heel gegeten, vermalen tot meel of geperst om een rijke, voedzame olie vrij te laten komen voor traditionele medicijnen.

Chia zaad werd zeer gewaardeerd door deze oude beschavingen, en verhandeld als een vorm van valuta en gebruikt in religieuze offers en begrafenisceremonies. Chia planten werden gekweekt in de 'drijvende tuinen' van de Azteekse keizers; geweven vlotten op de ondiepe meren rond de stad, die alleen de meest gewaardeerde voedselgewassen en decoratieve planten bevatten.

De chia plant is een eenjarig gewas en groeit snel. Het is in het wild te vinden in Midden-Amerika in zanderige woestijnbodems en afgelegen bergachtige gebieden onder de 2500 meter.

De volwassen plant is een meter hoog, met een vierkante steel en lange sprieten die zich uitstrekken vanaf de uiteinden van de bladeren. Elke spriet produceert een heldere blauwe bloem die zich ontwikkelt tot een kelk met vier chia zaden, glad en ovaal van vorm, ongeveer 2 mm lang en glimmend grijs met zwarte vlekken.

Begunstigd door oude beschavingen, blijft chia ook tegenwoordig een belangrijke voedselbron voor de Tarahumara, een Indiaanse stam die in de steile canyons van het noorden van Mexico wonen.

De Tarahumura staan bekend om hun afstanden; ze in staat om honderden kilometers af te leggen in de woestijnhitte. De samenstelling van Chia zaad maakt het een ideale bron van langzaam vrijkomende energie met meer spiervormende eiwitten en omega-3 vetzuren dan elke andere plantaardige voeding. Lokale folklore stelt dat Tarahumara stamleden bij vertrekken voor de jacht slechts een klein zakje van chia zaden meenemen. Dat is genoeg om ze dagen in de woestijn te houden, het levert energie en stilt de honger. 

VERWERKING

Onze chia wordt gekweekt op boerderijen in Zuid-Amerika, met vestigingen in Argentinië, Ecuador, Bolivia en Paraguay. Deze vallen allemaal binnen chia's natuurlijk voorkomende gebied. Door samen te werken met boeren in meerdere landen, zijn we in staat om een consistente levering van kwaliteit chia te leveren tegen billijke prijzen, zelfs wanneer de weersomstandigheden variëren. Er zijn in totaal 30 bedrijven betrokken bij de productie van onze chia en al onze boeren ontvangen een eerlijke prijs voor hun gewassen. Het groeiproces wordt ook gestandaardiseerd, zodat elke levering van dezelfde hoge kwaliteit is.

Het zaad dat wordt gekweekt op onze boerderijen is meer dan 500 jaar door native Nahua dorpelingen ontwikkeld. Zij maken al generaties lang gebruik van natuurlijke selectieprocessen, om de natuurlijke weerstand van de planten tegen ziekten te verbeteren. De volwassen chia planten worden geknipt tussen november en januari, afhankelijk van de locatie van het gewas. De kleine zaden worden gescheiden van het ruwe plantmateriaal zodat na het oogsten van het gewas reeds uit 96% zuiver zaad bestaat. De zaden worden vervolgens door een trilplaat gezuiverd, zodat het chia zaad van kleine steentjes en andere onzuiverheden wordt ontdaan.

Af en toe zijn de zaden vochtig na de oogst, in welk geval zij in een doek boven de grond worden gehangen. Zo wordt warme lucht doorgelaten tot ze volledig droog zijn. Om verder garant te staan voor de zuiverheid van het eindproduct, gaan de zaden onder magneten door die de kleinste deeltjes verwijderen. Ten slotte bewaren we ze onder de 25 °C, de hoge concentratie antioxidanten fungeren als een natuurlijk bewaarmiddel en houden ze vers. Onze chia zaden zijn ook routinematig getest en geanalyseerd op verontreinigingen, zodat het eindproduct volledig zuiver en vrij is van zware metalen en pesticiden. 

GEZONDE EIGENSCHAPPEN

Chia zaden worden omgeven door oplosbare vezels en kan tot 7x hun eigen gewicht in water absorberen, waarbij een slijmachtige gel ontstaat. Dit kan verklaren hoe chia de eetlust zo lang kan verzadigen, omdat de zaden zwellen in omvang om de maag te vullen.

In tegenstelling tot andere graangewassen zoals rijst, haver, tarwe en maïs, scoren chia zaden relatief laag in koolhydraten - slechts ongeveer 7% van hun droge gewicht. Zij bevatten echter veel vezels, eiwitten, mineralen en ijzer, kalium, calcium en magnesium. Koper draagt bij aan het normale van zuurstof door het lichaam, maar ook bij cognitieve functies, het immuunsysteem en de vermindering van vermoeidheid. Calcium speelt een rol in vele functies van het lichaam, waaronder spierfunctie, overdracht van informatie via het zenuwstelsel en behoud van gezonde botten en tanden. Magnesium ondersteunt sterke botten en tanden, spierfunctie, metabolisme en vermindering van vermoeidheid.

Chia is ook hoog in omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze essentiële vetzuren kunnen niet worden aangemaakt door het lichaam, zodat ze moeten worden verkregen via de voeding. Alfa-linoleenzuur, een omega-3 vetzuur, is aangetoond werkzaam voor normale cholesterolspiegels.

Onze subtiele chia zaden textuur en volume toe te zonder de smaak te beïnvloeden. Chia gel kan vet vervangen door het toe voegen als gezonder alternatief in uw favoriete recepten. Vervang 10% van uw ingrediënten tijden het bakken van brood door chia zaden voor een omega rijk superfoodbrood. Onze chia zaden zijn verkrijgbaar als bio of als conventioneel.

Disclaimer: Bovenstaande informatie is GEEN medisch of therapeutisch advies. Eventuele tekstuele fouten voorbehouden. Wij raden altijd aan supplementen te overleggen met een gekwalificeerd arts of therapeut. Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl

Recensies

Schrijf uw recensie

Chiazaad BIO - 250 gr

Chiazaad BIO - 250 gr

Chiazaden behoren tot de gezondste voedingsmiddelen op de planeet, een perfecte Superfood die door veel sporters gebruikt wordt voor hun uithoudingsvermogen en extra spiermassa.

Chia zaden (Salvia Hispanica) bevatten een zeer hoog gehalte aan omega-3 vetzuren, antioxidanten, aminozuren, calcium, ijzer en foliumzuur, massa's calcium, fosfor, boor, magnesium, kalium, zink, koper en mangaan en zijn een goede bron van vitaminesB, vooral niacine(B3).

Chia zaad is vrij van allergenen, dus door vrijwel iedereen te gebruiken.

Wat Chia zaad zo gezond  maakt:

 • Chia zaad bevat 20% meer proteïne dan granen dus een goede energiebron
 • Omega-3 vetzuren, waarvan 60% omega-3 linolzuur, goed voor hart en bloedvaten
 • Antioxidanten (zoals Quercetin die vecht tegen vrije radicalen, veroudering van cellen)
 • Aminozuren in een ideale combinatie zorgen voor behoud van weefsel.
 • Calcium, ijzer en foliumzuur
 • Natuurlijke eiwitbron
 • Kan uw weerstand verhogen
 • Kan zorgen voor meer energie
 • Chia zaad bevat essentiële vetzuren
 • Geschikt voor diabetici

dr. Oz van de Oprah-show zegt:"Zij behoren tot de gezondste dingen op aarde."

Verzenkosten €3,95 euro i.p.v. €6,95 euro

Disclaimer: Bovenstaande informatie is GEEN medisch of therapeutisch advies. Eventuele tekstuele fouten voorbehouden. Wij raden altijd aan supplementen te overleggen met een gekwalificeerd arts of therapeut. Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl

Schrijf uw recensie