ATC Bio Lijnzaad Olie

Nieuw

ATC BIO LIJNZAAD OLIE 500 ml € 19,90

NATUURLIJKE GEZONDHEID, NATUURLIJKE KRACHT

Lijnzaadolie is rijk aan omega-3- en omega-6-vetzuren, die in onze dagelijkse voeding soms onvoldoende aanwezig zijn. Ze spelen een belangrijke rol voor het behoud van cellen en weefsels en zijn van invloed op de bloeddruk en het cholesterolgehalte in het bloed. De meervoudig onverzadigde vetzuren in Lijnzaadolie zijn ‘slankmakende’ vetten, omdat ze de vetverbranding en de darmwerking bevorderen. Ze ondersteunen en werken opbeurend en helpen bij het behouden van evenwicht in de stresssituaties.

TabiatBioshop geeft op geen enkele manier medisch advies, bij gezondheidsklachten raadpleeg uw arts. Veel informatie over Lijnzaad olie is te vinden op Internet.

Meer details

1 Item

Op voorraad

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

€ 20,46

Datasheet

Inhoud 500 ml

Meer informatie

De geneeskracht van lijnzaadolie

Lijnzaadolie behoort tot de oudste cultuurplanten van de mensheid. De eerste sporen dat de mens lijnzaad gebruikte stammen uit 7000 voor Christus. Lijnzaadolie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit de zaden van olievlas. Lijnzaad wordt verbouwd voor de winning van de zaden vooral in Duitsland. De Latijnse naam voor lijnzaad is linum usitatissimum. Lijnzaadolie bevat onder meer het meervoudig onverzadigde omega-3-vetzuur alfa-linoleenzuur. Alfa-linoleenzuur is een essentiële vetzuurketen. Ons lichaam kan er namelijk niet zonder en kan het ook niet samenstellen uit andere vetzuren.

Lijnzaad –en met name lijnzaadolie– is een efficiënt hulpmiddel bij afslanken en gewichtsverlies

Eigenschappen van lijnzaad & lijnzaadolie

Lijnzaad (lijnzaadolie / alfa-linoleenzuur) heeft velerlei positieve eigenschappen voor het menselijk lichaam. De belangrijkste hiervan zijn:

 • Reguleert de afbraak van vetten in het lichaam
 • Vergemakkelijkt gewichtsverlies bij mensen met overgewicht
 • Beschermt de celmembranen
 • Is nodig voor groei en herstel van het centrale zenuwstelsel
 • Speelt een belangrijke rol in de bloeddruk & bloedstolling
 • Is belangrijk voor het immuunsysteem
 • Versnelt het herstel van vermoeide en overbelaste spieren
 • Verbetert de werking van de lever
 • Verhelpt droge en schilferige huid
 • Kan bepaalde allergieën verlichten
 • Verlaagt het negatieve LDL-cholesterolniveau
 • Heeft een positieve uitwerking op kinderen met ADHD
TabiatBioshop geeft op geen enkele manier medisch advies, bij gezondheidsklachten raadpleeg uw arts. Veel informatie over Lijnzaad olie is te vinden op Internet.

Lijnzaad & afvallen

Zoals u in bovenstaand rijtje met eigenschappen van lijnzaad kan lezen, is lijnzaadolie van invloed op de afbraak van vetten in het lichaam. Daarnaast zorgen de voedingsvezels in lijnzaad voor een langdurig voldaan gevoel, waardoor je minder eet en minder snel de neiging hebt om ongezond te snacken. Tot slot zorgt lijnzaadolie voor een gezonde spijsvertering. Lijnzaad(olie) kan dus op meerdere manieren helpen bij afslanken en gewichtsverlies.

Tegen diverse ziekten

Uit talloze wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat lijnzaadolie niet alleen preventief goed is maar ook reparerend kan optreden in ziekten die te maken hebben met verstoorde stofwisseling, stress en negatieve omgevingsinvloeden. Steeds meer artsen en natuurgeneeskundigen prijzen de geneeskrachtige kwaliteit van lijnzaadolie aan. Deze olie is heilzaam gebleken bij allergieën, aderverkalking, hoge bloeddruk, diabetes, kanker, en mensen met psychische problemen zoals depressies. Verder werkt het positief op de hartkringloop.

Omega 3 kampioen

Lijnzaadolie is de enige olie die meer basis omega 3 vetzuren bevat dan basis omega 6 vetzuren. In tegenstelling tot wat mensen denken is vis geen uitmuntende bron van omega 3 vetzuren; in lijnzaadolie zit 20 keer zoveel omega 3 vetzuren als in makreel. Visolietabletten dienen helemaal vermeden te worden omdat hier geen basis omega 3 in zit maar een afgeleide daarvan. Het is jammer dat deze ook omega 3 vetten heten want door deze taalverwarring lijkt het net of visolie-omega 3 gezond is; deze afgeleide zijn echter beslist niet gezond te noemen.

Dagelijkse behoefte essentiële vetzuren

De ideale verhouding basis omega 3 en 6 vetzuren die het lichaam kan hebben is twee delen omega 6 op één deel omega 3. Dat betekent dat lijnzaadolie relatief teveel omega 3 bevat. Dat verschil kun je goed maken door het in een ideale verhouding te mengen met vrijwel elke andere olie, behalve olijfolie. Olijfolie bevat namelijk te weinig basis omega 6 vetzuren. Je kunt bijvoorbeeld lijnzaadolie combineren met biologische zonnebloemolie. Dagelijks een eetlepel van dit mengsel is voldoende om alle essentiële vetzuren binnen te krijgen.

Essentiële vetzuren tegen kanker

De essentiële vetzuren in biologische oliën zijn niet zomaar gezond; ze voorkomen kanker! Dat zit zo: kankercellen ontstaan uit gewone lichaamscellen die een zuurstoftekort hebben, zo ontdekte Nobelprijswinnaar Otto Warburg. Deze lichaamscellen hebben teveel transvetten in het celmembraan opgenomen waardoor de cel te weinig zuurstof doorlaat. Basis omega 3 en basis omega 6-vetzuren zijn zuurstofvangers. Wanneer in plaats van transvetten essentiële vetzuren in het celmembraan zitten, is de kans op zuurstoftekort nihil geworden. Otto Warburg deed zijn ontdekkingen na 40 jaar onderzoek en publiceerde zijn bevindingen in 1967. Andere professoren en kankeronderzoekers hebben zijn werk genegeerd, met name omdat onderzoekers kanker in de genen wilden zoeken, iets wat nog steeds niet is gelukt. Brian Peskin legt Otto Warburgs bevindingen vergezeld van wetenschappelijke onderzoeken op een voor iedereen begrijpelijke manier uit in zijn boek: ´Het verzwegen verhaal van kanker´.

Amerikaans centrum voor kankeronderzoek en lijnzaadolie

Het Amerikaanse centrum voor kankeronderzoek heeft een PDF uitgebracht waarin de wetenschappelijke onderzoeken naar lijnzaad en borstkanker worden getoond. Uit de eerste onderzoeken blijkt dat lijnzaad inderdaad kan helpen en dat wordt toegeschreven aan basis omega 3 of alfalinoleenzuur. 

Ouderdomsprocessen

De rol die essentiële vetzuren in het lichaam spelen heeft niet alleen een voorkomende en genezende invloed op kanker. Ook ouderdomsprocessen worden ermee tegen gegaan. Overigens kan lijnzaadolie niet elke vorm van kanker genezen; kanker in een eindstadium is vrijwel onomkeerbaar. Brian Peskin schrijft dat middels natuurlijke oliën 99% van de kanker genezen kan worden.

Lijnzaadolie, goed voor geheugen

Omega 3 vetzuren werken positief voor het geheugen. Mensen met een verstoord emotieleven en gevoelsleven zouden heel goed te weinig basis omega 3 vetzuren kunnen binnen krijgen. Daardoor is het innemen van biologische, gezonde vetzuren belangrijk voor Alzheimerpatiënten. In de fytotherapie stelt men dat een beginnende Alzheimer kan worden genezen! Dat terwijl in de reguliere geneeskunde men zegt dat je de loop van je verdere leven medicijnen moet slikken maar het toch alleen maar erger wordt. Er zijn meer ziekten die in de reguliere geneeskunde slechts behandelbaar zijn maar volgens de fytotherapie geneesbaar. Een voorbeeld daarvan is diabetes type 1 en 2.

Lijnzaadolie en diabetes

Lijnzaadolie werkt goed voor diabetespatiënten. Het bloedsuikergehalte stijgt minder snel als men lijnzaadolie door de maaltijd doet, waardoor er minder insuline nodig is. Lijnzaadolie is één van de voedselsoorten die een beginnende diabetes of metabool syndroom kan omkeren. Men kan gewoon van een beginnende diabetes genezen door juist te eten.

Lijnzaadolie verhoogt welbevinden

Biochemicus Johanna Budwig heeft in de 20e eeuw al gezegd dat lijnzaadolie het algemeen welbevinden verhoogt. Het helpt goed in een anti-kankerdieet, vooral samen met kwark. Overigens zegt ook Brian Peskin dat het eten van eiwitten goed is tegen kanker terwijl het eten van koolhydraten juist voedsel biedt voor kankercellen. Kankercellen kunnen niks met eiwitten; als je koolhydraten mijdt kunnen kankercellen afsterven. Lijnzaadolie helpt het lichaam zelf te regenereren.

Vetzuren in lijnzaadolie:

 •     Palmitinezuur: 5%
 •     Stearinezuur: 2.5%
 •     Oliezuur: 16%
 •     Linolzuur: 15%
 •     Alfalinoleenzuur: 61.5%

Lijnzaad in de praktijk

De nootachtige smaak van lijnzaad kan even wennen zijn, maar is eigenlijk best lekker. Hierbij enkele manieren om lijnzaad toe te passen in je dieet:

 • Bak muffins met lijnzaad
 • Voeg een scheutje lijnzaadolie toe aan salades
 • Voeg lijnzaad toe aan zelfgebakken brood
 • Voeg lijnzaad toe aan ontbijtgranen
 • Doe wat lijnzaad in een smoothie of schaaltje yoghurt
 • Voeg wat lijnzaad of lijnzaadolie toe aan gekookte of gestoomde groenten
 • Gebruik lijnzaad in soepen & sauzen
 • Gebruik lijnzaadolie i.p.v. bloem als bindmiddel

Gebruik lijnzaadolie liever niet om in te bakken. Omdat lijnzaadolie een hoog gehalte heeft aan alfa-linoleenzuur en een laag gehalte aan linolzuur, kan het minder goed tegen verhitting dan bijvoorbeeld olijfolie of sesamolie.

TabiatBioshop geeft op geen enkele manier medisch advies, bij gezondheidsklachten raadpleeg uw arts. Veel informatie over Lijnzaad olie is te vinden op Internet.

 

Recensies

Schrijf uw recensie

ATC Bio Lijnzaad Olie

ATC Bio Lijnzaad Olie

ATC BIO LIJNZAAD OLIE 500 ml € 19,90

NATUURLIJKE GEZONDHEID, NATUURLIJKE KRACHT

Lijnzaadolie is rijk aan omega-3- en omega-6-vetzuren, die in onze dagelijkse voeding soms onvoldoende aanwezig zijn. Ze spelen een belangrijke rol voor het behoud van cellen en weefsels en zijn van invloed op de bloeddruk en het cholesterolgehalte in het bloed. De meervoudig onverzadigde vetzuren in Lijnzaadolie zijn ‘slankmakende’ vetten, omdat ze de vetverbranding en de darmwerking bevorderen. Ze ondersteunen en werken opbeurend en helpen bij het behouden van evenwicht in de stresssituaties.

TabiatBioshop geeft op geen enkele manier medisch advies, bij gezondheidsklachten raadpleeg uw arts. Veel informatie over Lijnzaad olie is te vinden op Internet.

Schrijf uw recensie

Downloaden