ATC Vital Natural Crystal Salt fijngemalen, navulverpakking 1000gr

Nieuw

ATC Vital 100% Natural Crystal Salt fijngemalen, in handige navulverpakking van 1000gr. Nu met €3,00 euro KORTING, van €12,90 VOOR €9,90.

Himalayazout is wereldwijd de zuiverste zoutvorm!

 • 1x van €11,90 voor €9,90
 • 2x van €19,80 voor €17,80uw voordeel 10%
 • 4x van €39,60 voor €29,70, uw voordeel 25%
 • 6x van €59,40 voor €35,65, uw voordeel 40%

Ongeraffineerd en natuurzuivere Himalaya Kristalzout verrijkt het lichaam met 84 mineralen en sporenelementen die belangrijk zijn voor het menselijk lichaam.

Het kristalzout bestaat al meer dan 250 miljoen jaar op aarde, heeft een hoge bio-energetische kwaliteit en is vrij van gifstoffen en toevoegingen.

Gewicht: 1000gr

Bezorgkosten Nederland € 5,95,België en Duitsland € 8,95. Bij bestellingen boven de € 75; euro GRATIS verzending!

Om de zuiverheid van dit zout te behouden, wordt het kristalzout met de hand verzameld in de bergen, met stenen gebroken en verpakt in biologisch katoenen zakken.

Meer details

29 Items

€ 9,90

-€ 3,00

€ 12,90

 • 1x
 • 2x
 • 4x
 • 6x

Meer informatie

ATC Vital Natural Crystal Salt fijngemalen, in handige navulverpakking van 1000gr.

HIMALAYA Kristalzout uit het Himalaya gebergte, Ongeraffineerd en natuurzuiver. Verrijkt het lichaam met 84 mineralen en sporenelementen.

Himalayazout is wereldwijd de zuiverste zoutvorm!

Kristalzout, dat alle mineralen bevat die belangrijk zijn voor het menselijk lichaam, is vrij van gifstoffen en een uitstekend alternatief voor gewoon keukenzout.

Het kristalzout bestaat al meer dan 250 miljoen jaar op aarde, heeft een hoge bio-energetische kwaliteit en is vrij van toevoegingen.

Om de zuiverheid van dit zout te behouden, wordt het kristalzout met de hand verzameld in de bergen, met stenen gebroken en verpakt in biologisch katoenen zakken.

Toepassingen:

U kunt dit absoluut pure zout gebruiken zoals elk ander zout. Kristalzout is iets milder van smaak, dus het kan zijn dat u de hoeveelheid moet aanpassen.

Voedingswaarden: per 100gr

Mineralen    Spoorelementen
Natriumchloride 98,1gr Ijzer 2,5mg
Calcium 96mg Zink <0,2mg
Kalium 180mg Jodium <0,005mg
Magnesium 71mg Fluor <2mg

Himalayazout is de hoogwaardigste vorm van natuurzout. Het ondergaat Himlaya Gebergtegeen enkele chemische behandeling. Het minstens 250 miljoen jaar oude oerzout heeft al zijn mineralen en sporenelementen in volkomen zuivere vorm behouden.

Himalaya zout is een bijzonder mineraalrijke en oeroude vorm van zout. Het bijzondere aan deze variant van zout is het feit dat het een gezonde vorm van zout is, in tegenstelling tot het voor ons zo bekende tafelzout of keukenzout, wat bewerkte zoutvormen zijn. Deze hebben hun oorspronkelijke voedingswaarde verloren door de bewerkingsprocessen en zijn daardoor vaak zelfs slecht voor ons lichaam in plaats van gezond.

Himalayazout geldt in het gebied van herkomst, de zuidwestelijke Himalaya van oudsher als bijzonder kostbaar en geneeskrachtig. Himalayazout is de hoogwaardigste vorm van natuurzout. Het ondergaat geen enkele chemische behandeling.

Diep in het binnenste van de Himalaya werd oerwater omgevormd tot zoutkristallen waarin scheppingskracht is opgeslagen. Het minstens 250 miljoen jaar oude oerzout heeft al zijn mineralen en sporenelementen in volkomen zuivere vorm behouden.

Zoutmythe en herontdekking van een Natuurwonder

De zoutmythe blijkt wonderwel overeen te stemmen met wetenschappelijke feiten. Het leven is ontstaan in het water, de zogenaamde oersoep. De oersoep of oerzee bevatte de bouwstoffen van het leven, de elementen waaruit ook ons lichaam nog steeds bestaat. Himalayazout is afkomstig uit opgedroogde delen van de oerzee. Het bevat de levenselementen in hun oorspronkelijke samenstelling en verhouding.

Water: de basis van al het leven en onmisbaar voor het lichaam

Wanneer we water het belangrijkst voor het lichaam vinden, dan kan zout zeker als tweede belangrijkste worden beschouwd. Er is echter een groot verschil in kwaliteit van zout. Door de industrialisatie is het natuurlijk zout 'chemisch geschoond' en gereduceerd tot een combinatie van natrium en chloor. We kunnen eigenlijk niet meer spreken van zout, omdat het een chemisch product is geworden. Puur en natuurlijk Himalayazout is onderhevig geweest aan enorme druk in miljoenen jaren. Hoe hoger de druk hoe meer kwaliteit het zout heeft. Mineralen die in het lichaam een elektrische lading bezitten worden elektrolyten genoemd. Elektrolyten als natrium, kalium, calcium, magnesium en chloor zijn onmisbaar voor het eigen 'elektriciteitsnet' van het lichaam. Zij maken het mogelijk dat informatie tussen cellen wordt uitgewisseld en dat het zenuwstelstel goed functioneert. Zout is van belang voor een gezonde elektrolytenhuishouding en is tevens onmisbaar vanwege de essentiële wisselwerking met water.

Waarom zout?

Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water en zout. Zout is onmisbaar voor het lichaam. Geen gedachte, geen emotie, geen activiteit zonder zout. Maar zout werkt alleen als het goed door het lichaam wordt opgenomen. Gewoon keukenzout is een chemische stof (natriumchloride) die het lichaam belast.

Hierdoor kunnen we, hoe zout we ook eten, een tekort hebben aan zout. Alternatieven als zeezout en steenzout kunnen tegenwoordig helaas niet vrij zijn van vervuilingen. Himalayazout is volkomen natuurzuiver. Het heeft al zijn oorspronkelijke elementen behouden en wat minstens zo belangrijk is: Himalayazout is volledig opneembaar.

Niet elk zout is even gezond. Zo bestaat keukenzout alleen uit de elementen natrium en chloor (natriumchloride) en is er een antiklontermiddel aan toegevoegd (magnesiumcarbonaat) en soms jodium.

himalaya-zout-300x225.jpeg

Waarom Himalayazout?

Himalayazout is opneembaar zout. Het bevat 84 vitale bouwstenen in de vorm van oorspronkelijke mineralen en sporenelementen. De bouwstenen van het leven zijn in het oerzout bewaard gebleven. Zij bevinden zich in het kristal. In zulke kleine deeltjes (colloidaal) dat ze optimaal door de lichaamscellen worden opgenomen. Het samenspel van water, zout en mineralen vormt de basis van onze gezondheid. Himalayazout is met zijn rijkdom aan elementen een elixer dat door de natuur zelf is samengesteld. De effecten op het lichaam zijn dat het afweersysteem wordt versterkt, het fysiologisch evenwicht (homeostase) bevordert, de stofwisseling stimuleert, het lichaam zuivert en ontslakt en het vitaliseert en harmoniseert. Tevens vermindert het de behoefte aan overmatig zoete, zoute en vette voeding evenals de hang naar tabak, alcohol en koffie. Mensen met een zoutarm dieet kunnen Himalayazout in dosering gebruiken die de arts voorschrijft ter vervanging van ander zout.

Toepassingen

Himalayazout kent vele therapeutische, cosmetische en culinaire toepassingen.

Therapeutisch. Himalayazout kan inwendig worden gebruikt als drinkkuur en bevordert als voedingssupplement de gezondheid. Himalayazout kan uitwendig als bad of kompres gebruikt worden bij huidproblemen, pijn en stress. Himalayazout lampen ioniseren en zuiveren de lucht binnenshuis. Belangrijk: raadpleeg bij lichamelijke klachten ook altijd uw huisarts.

Cosmetisch. Himalayazout wordt gebruikt voor de verzorging en reiniging van huid en gebit en vormt de basis van diverse crèmes, peelings en maskers. Himalayazout is een natuurproduct dat niet op dieren wordt getest.

Culinair. Himalayazout is een uitstekende smaakmaker en een vervanging van keukenzout.

Wat zijn de effecten op ons lichaam?

 •          Himalaya roze zout is een pure, ongeraffineerde, zongedroogde zout
 •          Is een ideaal alternatief voor keukenzout
 •          Bevat 84 verschillende mineralen en sporenelementen
 •          Het is rijk aan ijzer en magnesium
 •          Het ondersteunt en versterkt het afweersysteem
 •          Bevordert het fysiologisch evenwicht ( homeostase)
 •          Stimuleert en verbetert de stofwisseling
 •          Ontslakend, Ontgiftend en zuiverend
 •          Harmoniserend en vitaliserend
 •          Gunstige werking bij overgangsklachten en ouderdomsverschijnselen
 •          Vermindert de behoefte aan overmatige zoete en vette voeding, evenals naar tabak, alcohol en koffie.
 •          Herstelt de PH-waarde van de huid bij uitwendig gebruik.
 •          Het wordt helemaal opgenomen door ons lichaam, als enige zoutsoort
 •          Is geschikt voor gebruik in een stoombad, zout bad of de sauna
 •          Bepaald door de hand, zonder het gebruik van machines of explosieven, om zijn natuurlijke zuiverheid optimaliseren
 •          Is gedroogd en verwerkt bij lage temperaturen
 •          Volledig vrij van vulstoffen of andere toevoegsels.
 •          Het fijngemalen en dus gemakkelijk te doseren.
 •          Himalaya roze zout kan gemakkelijk worden gemengd met water of olie.
 •          Geschikt voor mensen na een vegetarisch, veganistisch of raw food dieet

TabiatBioshop geeft op geen enkele manier medisch advies, bij gezondheidsklachten raadpleeg uw arts. Veel informatie over Himalayazout is te vinden op Internet.

ATC Vital Himalaya Crystal SaltHoe kunnen we Himalayazout gebruiken?

Het zout kent vele therapeutische, cosmetische en culinaire toepassingen. Je moet de werking van het Himalayazout minstens 3 maanden ondergaan voor het  meest optimale resultaat.

Levenswater: Sol

Een verzadigde oplossing van Himalayazout in water wordt een sol genoemd. Deze sol kan gezien worden als een reconstructie van het oerwater. Eén procent verdunning hiervan is een echt levenswater, net als lichaamsvocht, en volkomen lichaamseigen. Tegenwoordig zijn wij meestal onvoldoende in staat om alle voor onze gezondheid benodigde elementen uit onze voeding te halen. Daarnaast staan wij door milieuvervuiling aan allerlei lichaamsvreemde stoffen bloot. In het uitwisselingsproces tussen de sol en het eigen lichaamsvocht wordt het lichaam op celniveau verrijkt met oorspronkelijke mineralen en sporenelementen. Afvalstoffen worden afgevoerd; de oorspronkelijke balans wordt hersteld.

Een sol maken

Een sol is een verzadigde oplossing van zout in water. Hiertoe kunt u een weckglas vullen met bronwater en zoutkristallen. Na vier uur ontstaat er een verzadigde oplossing en is het klaar voor gebruik. De sol is onbeperkt houdbaar en kan met water bijgevuld worden totdat de kristallen (bijna) opgelost zijn. Onverdunde sol kan gebruikt worden als zuiverende mondspoeling of voor uitwendig gebruik bij verstuikingen, insectenbeten, zwellingen en andere huidsaandoeningen. Onverdunde sol niet gebruiken voor neus- en oogspoeling, dit vanwege irritatie.

Sol-drinkkuur

’s Ochtends op de nuchtere maag een glas met zout drinken. Hiertoe dient u één theelepel van de sol te vermengen met een glas water. Hierbij gaat het niet zozeer om de kwantiteit van de sol, maar wel om de kwaliteit en de regelmaat van de dagelijkse inname. Het lichaam vernieuwt zichzelf namelijk dagelijks. Verder wordt het aanbevolen om gefilterd of mineraalwater te gebruiken.

Sol-inhalering

Toe te passen bij: bronchitis, voorhoofdholte-ontsteking of  verkoudheid. Vul een pan of bak met gekookt water. De verhouding zou minstens 1% zout ofwel 10 gram op één liter water moeten zijn. Een concentratie van meer dan acht procent geeft echter betere resultaten. De concentratie zou geleidelijk opgevoerd moeten worden van één procent tot een grotere concentratie. Zodra het zout in het kokende water is opgelost, kan het hoofd worden afgedekt met een handdoek boven de pan. Buig zover naar voren dat het nog net aangenaam is. Inhaleer de sol tien tot vijftien minuten. Het duurt ongeveer 30 minuten voordat de neus geledigd kan worden.

Sol-neusspoeling

Toe te passen bij: voorhoofdsholteontsteking, chronische verkoudheid, volle neus en infectie van de ademwegen. Vul de netipot met een verhouding van 1% sol op water (10 gram, is ongeveer een klein mespuntje, op één liter afgekoeld gekookt water). Het water dient eerst gekookt te worden en daarna af te koelen tot het lauwwarm is. Houd het hoofd boven de wasbak en breng de netipot in een neusgat in. Houd de mond gesloten en leun rustig met het hoofd naar voren en draai naar één kant. De sol loopt zo het ene neusgat in en het andere weer uit. Herhaal deze procedure met het andere neusgat. De concentratie van 1% sol is gelijk aan de concentratie zout in onze lichaamsvloeistoffen en zal de neus niet irriteren, zoals zeewater dit doet. Bij irritatie minder zout gebruiken.

Sol-oogspoeling

Toe te passen bij: droge of oververmoeide ogen of  ooginfecties. (Indien u make-up op heeft, dient u dit eerst te verwijderen) Vul een klein kopje met een 1% sol-oplossing. Houd het kopje over het oog, zodat de vloeistof niet kan ontsnappen. Leun dan met het hoofd naar achteren en was het oog door met de ogen te knipperen.

Sol-mondspoeling

Toe te passen bij: tandvleespijn, tandvleesbloeding, vieze smaak, blaasjes of aften in de mond. Vul een kopje met een 1% sol-oplossing en spoel de mond hiermee.

Sol-verwen bad

Toe te passen bij: stress, ontslakken, opbouw weerstand, psoriasis, te droge of te vette huid, verkoudheid (niet bij hoge koorts!), slaapstoornissen of gewoon ter ontspanning. Door een sol-bad verdwijnen gifstoffen en zuren uit het lichaam en vindt er een overdracht plaats van de mineralen die in het badwater zijn opgelost. U kunt voor een bad een zak met 1000 gram Himalayazout gebruiken. Deze kunt u bestellen in de webwinkel. Ook is het mogelijk om 1 kg kristalzout op te lossen in water van 37 graden of 250 of 500 ml verzadigde sol in het badwater doen. Ook hier is een minimum concentratie van 1% zout op water benodigd. Tevens kunnen er altijd een paar druppeltjes etherische olie worden toegevoegd voor de geur. Het gebruik van andere toevoegingen als zeep of olie wordt afgeraden.

U kunt het effect van het zoutwaterbad vergroten door rekening te houden met de stand van de maan. Bij volle maan neemt uw lichaam de energie en informatie uit het kristalzout het beste op; bij nieuwe maan zal de ontgifting het sterkst zijn. Een zoutbad is zeer aan te raden na klysmagebruik en/of tijdens een vastenkuur. Het reinigende effect van een 30 minuten durend sol-bad is zelfs gelijk aan dat van drie dagen vasten. Na een bad van ongeveer 20 à 30 minuten spoelt u zich bij voorkeur niet af, maar dept u zachtjes met een handdoek de huid af en laat de huid vervolgens aan de lucht drogen. Neem minstens een half uur om te rusten na het bad.

Sol-voetenbad

Toe te passen bij: voetschimmels, vermoeide voeten of eczeem. Vul een bak met een concentratie van 3% tot 10% sol op water (60 tot 200 gram zout op 2 liter warm water) en laat de voeten 15 à 30 minuten hierin rusten. Dep de voeten zachtjes met een handdoek af en laat de huid vervolgens aan de lucht drogen.

Sol-verband, Uitwendig als kompres.

Maak een doek vochtig met opgelost granulaat en bedek de aangedane huid ermee. Werkt geweldig bij eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen.

Je kunt ook zout in een katoenen zak doen en verwarmen tot maximaal 60° in de oven en dan op de huid doen.

Of in de koelkast en dan als koud kompres. Je kunt de huid ook behandelen, in geval van huidaandoeningen, met een natgemaakte roze brok Himalayazout.

Toe te passen bij: herpes, wratten, insectenbeten en pukkeltjes. De plekken meerdere malen per dag met een wattenstaafje aantippen en minstens een uur laten inwerken. Voor klachten als jicht, artritis en verstuikingen is het ook mogelijk om het sol-verband te combineren met een nat en koud verband erover. Voor artrose en osteoporose is een combinatie met een nat en warm verband aan te raden.

Vermoeidheid  en stress bestrijden.

Maak een peeling met een olie-zoutmengsel.

Dit mengsel verwijdert de gifstoffen uit het lichaam en geeft nieuwe energie. Bovendien wordt de bloedsomloop gestimuleerd.  U maakt het mengsel door ca. 50 gr. Zout (3,5 eetlepel), 45 gr olie van macadamianoten( 1 eetlepel) en 5 gram etherische lavendelolie (1/4 theelepel) te mengen. Gebruik een vijzel om de zoutkristallen fijn te maken. Meng het zout en de olie goed. Neem een warme douche voordat u het olie-zoutmengsel opbrengt, zodat de porien goed open staan. Spoel het mengsel na ongeveer een half uur weer af met warm water en dep de huid zachtjes droog met een handdoek.

Wanneer u het zout inneemt is het algemeen geldende advies voor keukenzout van toepassing: gebruik niet meer zout dan nodig. Het lichaam heeft genoeg aan 2 tot 2,5 gram zout per dag. De voedingsraad adviseert om niet meer dan 9 gram zout per dag te gebruiken. Bedenk dat als u zo’n 20 gram zout per dag gebruikt uw nieren 3 tot 4 dagen nodig hebben om deze hoeveelheid te verwerken.

Lijdt u aan hemochromatose ( ijzerstapelingsziekte) gebruik dan voor consumptie bij voorkeur alleen licht getint of kleurloos zout.

Het Himalayazout moet u niet meekoken omdat dan een groot deel van de sporenelementen en mineralen verloren gaan. Breng het zout vlak voor het opdienen op.

Onderga de werking van Himalayazout tenminste drie maanden.

Mensen met een zoutarm dieet kunnen Himalayazout in dosering gebruiken die de arts voorschrijft ter vervanging van ander zout.

Himalayazout is onbeperkt houdbaar. Zout trekt van nature water aan. Bewaar het op een droge plaats:

Himalayazout wordt op traditionele en ambachtelijke wijze gewonnen, met de hand geselecteerd, gewassen en in de zon gedroogd. Op verantwoorde wijze, d.w.z. zonder aan de natuur schade toe te brengen.

VERKRIJGBAAR

Tabiat Bioshop biedt de volgende Himalayazout producten aan:

• Himalayazout WIT GEMALEN

• Himalayazout WIT

• Himalayazout HALIET

• Himalayazout ROZE

Himalayazout wit granulaat voor in een zoutmolen

Halietzout ofwel diamantzout is de hoogwaardigste en krachtigste vorm van zout.

Himalayazout WIT GEMALEN voor de fijne keuken is bijzonder geschikt voor het op smaak brengen van allerlei gerechten ter vervanging van keukenzout. Dit kristalzout is een verfijnd levensmiddel, mild van smaak en duurzaam in het gebruik. De eigenschappen van Himalayazout blijven het best behouden als het niet wordt meegekookt.

Himalayazout wit

Himalayazout WIT zuivert en harmoniseert. Gebruik: als drinkkuur. Vul het weckglas met zoutbrokken geheel met bronwater. Na 4 uur ontstaat een verzadigde oplossing (sol), klaar voor gebruik. Drink elke ochtend op de nuchtere maag een glas bronwater dat is verrijkt met een theelepel van deze sol. De sol is onbeperkt houdbaar en bij te vullen tot alle kristallen (bijna) opgelost zijn. Daarna opmaken, maar niet meer met water bijvullen.

Himalayazout haliet

Haliet komt uit de schatkamer van de natuur. Haliet of diamantzout is de hoogwaardigste en krachtigste vorm van zout. De prachtige kristallijne structuur dankt haliet, net als de diamant, aan de enorme druk waaronder het tot stand is gekomen. Aan haliet wordt sinds mensenheugenis een krachtige, zuiverende en harmoniserende werking toegeschreven. Kristalzout uit de Himalaya is puur, volkomen natuurlijk zout in zijn oervorm. Het zout is afkomstig van de afzettingen op de bodem van de primordiale zee, zo’n 250 miljoen jaar geleden. Onder specifieke geologische omstandigheden is dit zout lange tijd geleden geherkristalliseerd in perfecte geometrische structuren, waarbij ook bijzondere grote en fraaie haliet-kristallen werden gevormd. Door zijn kristalstructuur en de daarbij behorende elektro-magnetische eigenschappen zorgt het Himalaya zout voor een optimale interactie met het menselijk lichaam. Gebruik: als drinkkuur.

Halietzout gemalen

Dit gemalen Himalayazout gebruikt worden ter vervanging van het gewone keukenzout. De twee kunnen echter bijna niet met elkaar vergeleken worden, gezien de uitermate hoge kwaliteit die deze Himalaya zout bezit. Wil de kwaliteit behouden worden, is het beter het zout niet mee te koken.

Himalayazout roze

Deze is uitwendig zowel cosmetisch als therapeutisch te gebruiken. Gebruik een 1% verdunning, bijvoorbeeld een theelepel sol (verzadigde oplossing) op een glas lauw bronwater voor oog-, neus- en mondspoeling. Ook onverdund te gebruiken voor tandenpoetsen, huidproblemen en voor het baden.

Himalayazout kuurbad

Himalayazout kuurbad reinigt en vitaliseert. Baden in zout water heeft een ontslakkend effect. Gifstoffen en zuren zullen uit het lichaam verdwijnen en er vindt een overdracht plaats van de mineralen die in het badwater zijn opgelost. Het reinigende effect van een 30 minuten durend sol-bad is zelfs gelijk aan dat van drie dagen vasten.

Los de zoutbrokken een half uur van tevoren op in een half vol bad met warm water, breng als het zout is opgelost het bad op 37°C. Na het bad het lichaam niet afdrogen, maar afdempen of laten opdrogen. Er zijn goede resultaten bereikt jeuk, allergie, eczeem en psoriasis.

Tip: werkt bijzonder goed in combinatie met een Himalayazout drinkkuur.

Tabiat geeft op geen enkele manier medisch advies, bij gezondheidsklachten raadpleeg uw arts. Veel informatie over Himalayazout is te vinden op Internet.

 

 

Recensies

Schrijf uw recensie

ATC Vital Natural Crystal Salt fijngemalen, navulverpakking 1000gr

ATC Vital Natural Crystal Salt fijngemalen, navulverpakking 1000gr

ATC Vital 100% Natural Crystal Salt fijngemalen, in handige navulverpakking van 1000gr. Nu met €3,00 euro KORTING, van €12,90 VOOR €9,90.

Himalayazout is wereldwijd de zuiverste zoutvorm!

 • 1x van €11,90 voor €9,90
 • 2x van €19,80 voor €17,80uw voordeel 10%
 • 4x van €39,60 voor €29,70, uw voordeel 25%
 • 6x van €59,40 voor €35,65, uw voordeel 40%

Ongeraffineerd en natuurzuivere Himalaya Kristalzout verrijkt het lichaam met 84 mineralen en sporenelementen die belangrijk zijn voor het menselijk lichaam.

Het kristalzout bestaat al meer dan 250 miljoen jaar op aarde, heeft een hoge bio-energetische kwaliteit en is vrij van gifstoffen en toevoegingen.

Gewicht: 1000gr

Bezorgkosten Nederland € 5,95,België en Duitsland € 8,95. Bij bestellingen boven de € 75; euro GRATIS verzending!

Om de zuiverheid van dit zout te behouden, wordt het kristalzout met de hand verzameld in de bergen, met stenen gebroken en verpakt in biologisch katoenen zakken.

Schrijf uw recensie

Downloaden