Adiyaman Yaptat Koffie Soorten

Gemengd

Nieuw

!!!! Yaptat Kervansaray Koffie ACTIE is begonnen, nu van elk variant 2x Adıyaman Yaptat Koffie VOOR €15,00 !!!!

De gemixte Turkse koffie die voor het eerst in Turkije en de wereld geproduceerd is door Yaptat.

2x Overheerlijke Yaptat Kervansaray koffie.

De melange is uniek en bestaat uit premium koffie uit Jemen, sahlep, chocolade, mastiekgom, johannesbrood, pistacia terebinthus, crème.

2x Yaptat Menengiç koffie

Ingrediënten van Yaptat Menengiç koffie zijn: menengiç (Pistacia, Terebinthus oftewel wilde pistache), johannesbroodgom, cream

2x Yaptat Dibek Koffie met Hazelnoot

Yaptat DIBEK koffie is een overheerlijke en onvergetelijke koffie die 100% natuurlijk en HELAL gecertificeerde is.

Speciaal Ottomaanse melange is uniek en bestaat uit premium koffie uit Jemen, sahlep, chocolade, pistacia terebinthus, koffiecrème en hazelnoot.

Inhoud: 6 stuks (2x Kervansaray, 2x Menengic en 2x Hazelnoot)

Meer details

Dit product is niet meer op voorraad

€ 15,00

-20%

€ 18,75

Meer informatie

De gemixte Turkse koffie die voor het eerst in Turkije en de wereld geproduceerd is door Yaptat.

TURKSE KOFFIE IS KUNST!

Wereldberoemde Adıyaman Kervansaray Koffie

De legendarische stad Adıyaman in Adiyaman Kervansaray Turkse koffieTurkije staat wereldwijd bekend om haar kenmerkende Kervan Saray koffie. Deze heerlijke koffie houdt u in de ban met zijn perfecte smaak die nog lang in uw mond blijft hangen en de verrukkelijke geur die een feest voor uw neus is en u uitnodigt om deze drank te drinken.

Turkse koffie is kunst! De specifieke wijze van voorbereiding en bereiden van deze koffie is door de Turken ontdekt. De Ottomanen, uit het voormalige Ottomaanse rijk, dat nu Turkije is, brachten deze heerlijke geurende specerij naar Istanbul, dat toen nog Constantinopel heette. Reeds in 1554 werd hier het eerste koffiehuis in de Tahtakale wijk geopend.

Wie er al eens kennis mee gemaakt heeft, vergeet dat nooit meer. Het heerlijke aroma, de perfecte smaak en de stevige schuimlaag staan dan in het geheugen gegrift. In 2013 is Turkse koffie door UNESCO zelfs uitgeroepen tot werelderfgoed.

Deze koffie wordt gemaakt van heel fijn gemalen koffie die wordt samengesteld uit een hoogwaardige kwaliteit koffiebonen.

Yaptat Kervan Saray koffie houdt u in de ban met zijn perfecte smaak die nog lang in uw mond blijft hangen en de verrukkelijke geur die een feest voor uw neus is en u uitnodigt om deze drank te drinken.

De melange is uniek en bestaat uit premium koffie uit Jemen, sahlep, chocolade, mastiekgom, johannesbrood, pistacia terebinthus, crème.

Turkse koffie wordt op vele manieren gezet. Hieronder geven wij u een voorbeeld:Yaptat Kervansaray Koffie

Stap 1

U heeft zeer fijn gemalen koffie nodig, die u bij ons kunt bestellen. (U vindt een maatschepje in de verpakking.) Als de maling namelijk niet fijn genoeg is, krijgt u geen dikke laag donker schuim.

Stap 2

Giet zoveel afgemeten demitasses (espresso-maat kopjes) water in de cezve als u kopjes koffie wilt. Een cezve is een soort pannetje gemaakt van messing of koper met een lange steel dat hier speciaal voor gebruikt wordt. Voeg per demitasse 20 gram of 1 lepel gemalen koffie toe en suiker naar smaak.

Stap 3

Roer het mengsel op een laag pitje door totdat een dikke schuimlaag ontstaat. Deze schuimlaag verdeelt u alvast over de kopjes. Breng de rest opnieuw langzaam aan de kook en verdeel dit vervolgens ook over de kopjes. Let wel goed op dat u de koffie niet laat koken, dan wordt deze namelijk bitter.

Stap 4

Bij de koffie serveert u een klein glas water. Hiervan drinkt u voordat u de koffie drinkt, om zo de smaak beter tot zijn recht te laten komen. De koffiedrab (drab is bitter van smaak) laat u in het kopje zitten.

Leuk om te weten:

Waarzeggers in Turkije draaien het kopje met de drab er nog in om en zetten het vervolgens op zijn kop. Degene voor wie het wordt voorspeld moet de (opgedroogde) drab met een vinger aanraken en iets wensen. De waarzeg(g)st(er) spreekt dan de wens uit: “Dat het lot u mogen brengen wat u nodig heeft”, en doet een voorspelling…..

Al zin gekregen in zo’n unieke koffie ervaring? Neem dan snel contact met ons op om uw bestelling te plaatsen!

Wat is Menengiç-koffie en wat zijn de voordelen ervan?

Yaptat Menengiç koffie

Menengiç koffie is een speciaal soort koffie die laatste jaren erg populair is geworden. Het is zowel heerlijk als cafeïnevrij en de eerste keuze van fijnproevers die van echte koffie houden. De smaak van Menengiç koffie is zachter en comfortabeler dan Turkse koffie.

Ingrediënten van Yaptat Menengiç koffie:

 • menengiç (Pistacia Terebinthus oftewel wilde pistache)
 • johannesbroodgom
 • cream

Menengic is de vrucht van een wilde pistacheboom die groeit in de regio Zuidoost-Anatolië. Het wordt ook wel Citlenbik genoemd, het is een familie van wilde struikachtige pindavariëteit. Trouwens, het is ook te zien in Aegean en Centraal Anatolië regio's. Het groeit spontaan op hoge plaatsen. Het is een boom die zijn bladeren afwerpt. De vruchten van deze boom worden verbruikt.

Wat zijn de voordelen van Menengiç Fruit?Citlenbik

Citlenbik seeds Menengiç is goed voor kortademigheid. Het heeft de voorkeur voor mensen die ademhalingsproblemen hebben vanwege het vermogen om adem te halen. Het vergemakkelijkt ook de opening van de luchtwegen. Met de opening van het ademhalingssysteem wordt de borst verzacht en helpt het de hoest te verminderen. Het is vooral handig voor stembanden en opent de luchtwegen. Verzacht de borst. Deze kenmerken zijn zeer goed voor luchtweginfecties. Menengiç is ook erg handig voor de nieren. Het helpt bij het verwijderen van het zand bij de patiënten met zand in hun nieren.

Het verhoogt ook de seksuele kracht. helpen rijke antioxidant en fenolische stoffen van terpentijn inhoud die planten te beschermen tegen kanker en kanker is aangetoond door onderzoekers dat de preventieve werking.

Citlenbik tohumlari

Wat is Menengiç vrucht?

Menengiç vruchten worden gebruikt voor het maken van zoetwaren, koekjes en pasteien. In Gaziantep worden alle gedroogde vruchten verkocht met gebroken kikkererwten en hennepzaden. Dit is een zeer smakelijke snack die ook erg handig is voor het spijsverteringsstelsel. Bovendien wordt de olie van Menengiç gebruikt om Bittim zeep te maken. In sommige regio's wordt Menengiç ook wel Bittim genoemd. Het meest bekende en gebruikte naam in Turkije is de Menengic koffie.

Het wonderbaarlijke Menengiç koffie

Menengiç koffie staat bekend om het hebben van een onmisbare smaak voor zijn drinkers met een heel andere smaak. Het heeft de voorkeur omdat het een soort cafeïnevrije koffie is.

Hoe maak ik Menengiç Koffie?

In tegenstelling tot de Turkse koffie, is het meer heerlijk als het gekookt wordt met melk.Tijdens het toevoegen van koffie en melk, worden suiker en koffie toegevoegd. De koffie die aan de kook wordt gebracht, wordt bij de overloop over de oven genomen. Menengic koffie gegoten in de beker van Turks fruit, gedroogd fruit of koekjes kunnen worden geserveerd.

Voor een persoon een grote kop ingrediënten voor Menengic koffie:

-1 Kopje melk

-2 theelepels koffie

-1 theelepelsuiker

Voor elke portie wordt 1 kopje water of melk in de pot gieten vervolgens 1 theelepel Menengiç koffie is toevoegen. Naar wens kan suiker toegevoegd worden tijdens het koken. In tegenstelling tot de Turkse koffie, wordt de koffie hier 5 minuten gekookt en vervolgens weer gekookt. De gekookte koffie wordt langzaam in de beker gegoten.

Yaptat Menengic Koffie

Menengic (vruchten van terpentijn boom); Het is een boom die ecologisch wordt geteeld in de bergachtige delen van de regio's Middellandse Zee, Zuidoost en Centraal Anatolië. Het maakt deel uit van de natuurlijke vegetatie van Turkije en wordt ook wilde pistache, chitlenbik, cedene of als bıttım genoemd. Vanwege de vitamines B- en E in het fruit, is de menengic koffie een bron van genezing. Het is bekend dat het beschermend is tegen kanker. Menengich-koffie heeft een verlagend effect op cholesterol vanwege het hoge gehalte aan vitamine E. Het heeft ook een preventief kenmerk voor aandoeningen van de bovenste luchtwegen.

Menengic koffie is een cafeïnevrije koffie en de eerste keuze van fijnproevers die van koffie houden. Echter, vanwege het aroma van menengiç koffie spreekt niet elke smaak aan. Hij staat erom bekend verslavend te zijn als hij eenmaal gebruikt is. De smaak van Menengiç koffie is zachter en comfortabeler dan Turkse koffie. 

De menengiç boom heeft heel kleine vruchten. Menengiç koffie wordt geproduceerd uit de vruchten van deze boom. Het is net een pinda-schaal. Deze kleine vruchten worden verzameld, gewassen en in de zon gedroogd. Na het roosteren wordt het gemalen tot een stropig mengsel en deze mengsel wordt gemengd met koffie en andere ingrediënten. Resultaat is een overheerlijke cafeïnevrije Menegic koffie. Er zit geen chemische stof en additief in.

Het is een heel ander soort koffie en heeft een ander aroma. Laat een zoete smaak achter in de mond. Bevat geen cafeïne. 

Het is populair geworden met de reden dat het geen cafeïne bevat. Bevat antioxidant- en fenolverbindingen die beschermen tegen kanker. 

Er zijn geen bekende bijwerkingen of nadelen van Menengiç-koffie vastgesteld.

Voordelen van Menengiç Koffie:

 • Verzacht de borst en is slijmoplossend. Het helpt bij het verminderen van chronische hoest.
 • Goed voor kortademigheid. Reinigt de stembanden, opent de luchtwegen. Het verwijdert de geur van de mond. Voorkomt transpiratie in de voeten.
 • Het bevat onverzadigde vetten en beschermt de cardiovasculaire gezondheid. Het voorkomt hartaanval of beroerte.
 • Helpt cel vernieuwing en een gezonde werking.
 • Regelmatige consumptie is goed voor goede werking van nieren. Het voorkomt steenvorming in de nieren.
 • Verhoogt seksuele potentie door afrodisiacum effect.
 • Reguleert de bloedsuikerspiegel. Brengt het cholesterol in evenwicht.
 • Bewaarders van eet- en eetlustremmers kunnen gemakkelijk consumeren.
 • Vetverbrander vanwege de functie speelt een belangrijke rol bij afvallen.
 • Het helpt om wonden te genezen. En versnellen de genezing van de wonden. 
 • Versnelt de doorbloeding en staat ook bekend als goed voor hart en geest
 • Is goed voor chronisch maagongemak en verlaagd de maagpijn. 
 • Het heeft als functie om de maag te ontspannen en de spijsvertering te vergemakkelijken.
 • Handig voor eczeem.
 • Is rijk aan vitamine B, C en E

Yaptat Dibek Kahvesi was onmisbaar in Ottomaanse tijd en heeft een unieke melange met zijn overheerlijke en onvergetelijke smaak.

Dibek-koffie is geen koffie soort, maar een manier om deze overheerlijke koffie te verkrijgen. Koffie wordt na roosteren handmatig en met liefde voor koffie, gemalen/gestampt in houten Dibek. Door deze tijdrovende en handmatige maalproces op deze manier uit te voeren, krijgt men een premium koffie met een zeer speciale en unieke smaak die men niet zo snel kan vergeten. Dibek Koffie ontleent zijn naam aan deze speciale maalproces.Dibek

Yaptat Dibek Koffie met Hazelnoot

Yaptat DIBEK koffie is een overheerlijke en onvergetelijke koffie die 100% natuurlijk en HELAL gecertificeerde is. Speciaal Ottomaanse melange is uniek en bestaat uit premium koffie uit Jemen, sahlep, chocolade, pistacia terebinthus, koffiecrème en hazelnoot.

Wat zijn de voordelen van Dibek Coffee?
Dibek-koffie die elke dag wordt geconsumeerd, biedt een radicale oplossing voor het probleem met de slechte adem. Koffie, de belangrijkste vijand van de ziekte van Parkinson en kanker, beschermt niet alleen de huid maar maakt het ook gemakkelijker om van galstenen af te komen. Dibek-koffie, die een bewezen cholesterolverlagend effect heeft, draagt ​​ook bij aan de spijsvertering na het eten.
Andere voordelen van Yaptat Dibek Koffie:

 • Dibek-koffie heeft een vetverbrandingsfunctie.
 • 2-3 kopjes per dag om de spijsvertering te bevorderen.
 • Opent de geest en brengt vitaliteit in het lichaam.
 • Dibek-koffie samen met menengiç is goed voor astma en bronchitis.
 • Het heeft preventieve functies om slechte adem en tandcariës te voorkomen.
 • Het heeft een pijnstillende functie en spierverslappers.
 • Het vernietigt galstenen.
 • Het voorkomt diabetes.
 • De gloeidraad van de Dibek-koffie vermindert rimpels in het aangebrachte gebied en voorkomt nieuwe rimpels bij het aanbrengen op de huid.
 • Het heeft ook een hydraterende werking op het aangebrachte gebied.

Dibek Kahvesi

Wat zijn de voordelen van Dibek Koffie?

 • Wanneer het regelmatig wordt geconsumeerd, versnelt het de spijsvertering, draagt ​​het bij aan een efficiëntere werking van de maag en bevordert het de spijsvertering. Daarnaast kunt u dibek-koffie met nuttige kruiden in de inhoud bewaren zodat u langer houdbaar blijft.
 • Dibek-koffie voorkomt vervelende slechte adem die in het sociale leven negatieve effecten kan veroorzaken.
 • Na het drinken van Dibek-koffie kunt u het als gezichtsmasker gebruiken. Na het wassen en drogen van je gezicht, kun je de dibek-draden op je huid aanbrengen met zachte bewegingen zonder ze dichter bij je ogen te brengen. Nadat u dit masker een paar minuten hebt bewaard, moet u het wassen zonder te wachten.
 • Dibek-koffie heeft een rustgevend effect, je kunt deze koffie kiezen op een stressvol moment. Het heeft ook een pijnstillend effect.
 • Dibek-koffie, die druivenpitten bevat, versterkt het geheugen.

Het wordt niet aanbevolen om meer dan drie kopjes per dag te consumeren. In deze gevallen kunt u veel water drinken en te veel koffie uit uw lichaam verwijderen. Als uw klachten toenemen, raden wij u aan de dichtstbijzijnde arts te raadplegen.

Adiyaman Yaptat Dibek kahvesi

Calorieën en voedingswaarden voor 1 kopje (15gr) Dibek koffie:

 •     75 kcal calorieën
 •     3,81 gr olie
 •     9,43 g koolhydraat
 •     Bevat 0,91gr eiwit

Hoe maak ik Dibek koffie?

Dibek koffie verpakte pakketten bevatten maatlepels. (U kunt ook een theelepel gebruikt of als je niet je verliest. Als men sterkere smaak wil hebben dan kan men dosering verhogen.) Met behulp van deze lepel  kunt u koffie melange toevoegen aan uw koffiepot of uw koffiemachine.
U kunt de hoeveelheid koffie aanpassen aan het aantal personen, de grootte van de kop en de smaak.

Dibek kahvesiTurkse koffie wordt op vele manieren gezet. Hieronder geven wij u een voorbeeld:

Stap 1

U heeft zeer fijn gemalen koffie nodig, die u bij ons kunt bestellen. (U vindt een maatschepje in de verpakking.) Als de maling namelijk niet fijn genoeg is, krijgt u geen dikke laag donker schuim.

Stap 2

Giet zoveel afgemeten demitasses (espresso-maat kopjes) water in de cezve als u kopjes koffie wilt. Een cezve is een soort pannetje gemaakt van messing of koper met een lange steel dat hier speciaal voor gebruikt wordt. Voeg per demitasse 20 gram of 1 lepel gemalen koffie toe en suiker naar smaak.

Stap 3

Roer het mengsel op een laag pitje door totdat een dikke schuimlaag ontstaat. Deze schuimlaag verdeelt u alvast over de kopjes. Breng de rest opnieuw langzaam aan de kook en verdeel dit vervolgens ook over de kopjes. Let wel goed op dat u de koffie niet laat koken, dan wordt deze namelijk bitter.

Stap 4

Bij de koffie serveert u een klein glas water. Hiervan drinkt u voordat u de koffie drinkt, om zo de smaak beter tot zijn recht te laten komen. De koffiedrab (drab is bitter van smaak) laat u in het kopje zitten.

Leuk om te weten:

Waarzeggers in Turkije draaien het kopje met de drab er nog in om en zetten het vervolgens op zijn kop. Degene voor wie het wordt voorspeld moet de (opgedroogde) drab met een vinger aanraken en iets wensen. De waarzeg(g)st(er) spreekt dan de wens uit: “Dat het lot u mogen brengen wat u nodig heeft”, en doet een voorspelling…..

Al zin gekregen in zo’n unieke koffie ervaring? Neem dan snel contact met ons op om uw bestelling te plaatsen!

Recensies

Schrijf uw recensie

Adiyaman Yaptat Koffie Soorten

Adiyaman Yaptat Koffie Soorten

!!!! Yaptat Kervansaray Koffie ACTIE is begonnen, nu van elk variant 2x Adıyaman Yaptat Koffie VOOR €15,00 !!!!

De gemixte Turkse koffie die voor het eerst in Turkije en de wereld geproduceerd is door Yaptat.

2x Overheerlijke Yaptat Kervansaray koffie.

De melange is uniek en bestaat uit premium koffie uit Jemen, sahlep, chocolade, mastiekgom, johannesbrood, pistacia terebinthus, crème.

2x Yaptat Menengiç koffie

Ingrediënten van Yaptat Menengiç koffie zijn: menengiç (Pistacia, Terebinthus oftewel wilde pistache), johannesbroodgom, cream

2x Yaptat Dibek Koffie met Hazelnoot

Yaptat DIBEK koffie is een overheerlijke en onvergetelijke koffie die 100% natuurlijk en HELAL gecertificeerde is.

Speciaal Ottomaanse melange is uniek en bestaat uit premium koffie uit Jemen, sahlep, chocolade, pistacia terebinthus, koffiecrème en hazelnoot.

Inhoud: 6 stuks (2x Kervansaray, 2x Menengic en 2x Hazelnoot)

Schrijf uw recensie