Geen producten
Prijzen zijn incl. btw
Gemengd
Nieuw
De gemixte Turkse koffie die voor het eerst in Turkije en de wereld geproduceerd is door Yaptat.
2x Overheerlijke Yaptat Kervansaray koffie.
De melange is uniek en bestaat uit premium koffie uit Jemen, sahlep, chocolade, mastiekgom, johannesbrood, pistacia terebinthus, crème.
2x Yaptat Menengiç koffie
Ingrediënten van Yaptat Menengiç koffie zijn: menengiç (Pistacia, Terebinthus oftewel wilde pistache), johannesbroodgom, cream
2x Yaptat Dibek Koffie met Hazelnoot
Yaptat DIBEK koffie is een overheerlijke en onvergetelijke koffie die 100% natuurlijk en HELAL gecertificeerde is.
Speciaal Ottomaanse melange is uniek en bestaat uit premium koffie uit Jemen, sahlep, chocolade, pistacia terebinthus, koffiecrème en hazelnoot.
Inhoud: 6 stuks (2x Kervansaray, 2x Menengic en 2x Hazelnoot)
0 Item Items
Dit product is niet meer op voorraad
Waarschuwing: Laatste items in voorraad!
Beschikbaarheidsdatum:
Adiyaman Yaptat Koffie Soorten
De gemixte Turkse koffie die voor het eerst in Turkije en de wereld geproduceerd is door Yaptat.
2x Overheerlijke Yaptat Kervansaray koffie.
De melange is uniek en bestaat uit premium koffie uit Jemen, sahlep, chocolade, mastiekgom, johannesbrood, pistacia terebinthus, crème.
2x Yaptat Menengiç koffie
Ingrediënten van Yaptat Menengiç koffie zijn: menengiç (Pistacia, Terebinthus oftewel wilde pistache), johannesbroodgom, cream
2x Yaptat Dibek Koffie met Hazelnoot
Yaptat DIBEK koffie is een overheerlijke en onvergetelijke koffie die 100% natuurlijk en HELAL gecertificeerde is.
Speciaal Ottomaanse melange is uniek en bestaat uit premium koffie uit Jemen, sahlep, chocolade, pistacia terebinthus, koffiecrème en hazelnoot.
Inhoud: 6 stuks (2x Kervansaray, 2x Menengic en 2x Hazelnoot)
Ontvanger :
* Verplichte velden
of Annuleren
Wereldberoemde Adıyaman Kervansaray Koffie
De legendarische stad Adıyaman in Turkije staat wereldwijd bekend om haar kenmerkende Kervan Saray koffie. Deze heerlijke koffie houdt u in de ban met zijn perfecte smaak die nog lang in uw mond blijft hangen en de verrukkelijke geur die een feest voor uw neus is en u uitnodigt om deze drank te drinken.
Turkse koffie is kunst! De specifieke wijze van voorbereiding en bereiden van deze koffie is door de Turken ontdekt. De Ottomanen, uit het voormalige Ottomaanse rijk, dat nu Turkije is, brachten deze heerlijke geurende specerij naar Istanbul, dat toen nog Constantinopel heette. Reeds in 1554 werd hier het eerste koffiehuis in de Tahtakale wijk geopend.
Wie er al eens kennis mee gemaakt heeft, vergeet dat nooit meer. Het heerlijke aroma, de perfecte smaak en de stevige schuimlaag staan dan in het geheugen gegrift. In 2013 is Turkse koffie door UNESCO zelfs uitgeroepen tot werelderfgoed.
Deze koffie wordt gemaakt van heel fijn gemalen koffie die wordt samengesteld uit een hoogwaardige kwaliteit koffiebonen.
Yaptat Kervan Saray koffie houdt u in de ban met zijn perfecte smaak die nog lang in uw mond blijft hangen en de verrukkelijke geur die een feest voor uw neus is en u uitnodigt om deze drank te drinken.
De melange is uniek en bestaat uit premium koffie uit Jemen, sahlep, chocolade, mastiekgom, johannesbrood, pistacia terebinthus, crème.
Turkse koffie wordt op vele manieren gezet. Hieronder geven wij u een voorbeeld:
Stap 1
U heeft zeer fijn gemalen koffie nodig, die u bij ons kunt bestellen. (U vindt een maatschepje in de verpakking.) Als de maling namelijk niet fijn genoeg is, krijgt u geen dikke laag donker schuim.
Stap 2
Giet zoveel afgemeten demitasses (espresso-maat kopjes) water in de cezve als u kopjes koffie wilt. Een cezve is een soort pannetje gemaakt van messing of koper met een lange steel dat hier speciaal voor gebruikt wordt. Voeg per demitasse 20 gram of 1 lepel gemalen koffie toe en suiker naar smaak.
Stap 3
Roer het mengsel op een laag pitje door totdat een dikke schuimlaag ontstaat. Deze schuimlaag verdeelt u alvast over de kopjes. Breng de rest opnieuw langzaam aan de kook en verdeel dit vervolgens ook over de kopjes. Let wel goed op dat u de koffie niet laat koken, dan wordt deze namelijk bitter.
Stap 4
Bij de koffie serveert u een klein glas water. Hiervan drinkt u voordat u de koffie drinkt, om zo de smaak beter tot zijn recht te laten komen. De koffiedrab (drab is bitter van smaak) laat u in het kopje zitten.
Leuk om te weten:
Waarzeggers in Turkije draaien het kopje met de drab er nog in om en zetten het vervolgens op zijn kop. Degene voor wie het wordt voorspeld moet de (opgedroogde) drab met een vinger aanraken en iets wensen. De waarzeg(g)st(er) spreekt dan de wens uit: “Dat het lot u mogen brengen wat u nodig heeft”, en doet een voorspelling…..
Al zin gekregen in zo’n unieke koffie ervaring? Neem dan snel contact met ons op om uw bestelling te plaatsen!
Yaptat Menengiç koffie
Menengiç koffie is een speciaal soort koffie die laatste jaren erg populair is geworden. Het is zowel heerlijk als cafeïnevrij en de eerste keuze van fijnproevers die van echte koffie houden. De smaak van Menengiç koffie is zachter en comfortabeler dan Turkse koffie.
Ingrediënten van Yaptat Menengiç koffie:
Menengic is de vrucht van een wilde pistacheboom die groeit in de regio Zuidoost-Anatolië. Het wordt ook wel Citlenbik genoemd, het is een familie van wilde struikachtige pindavariëteit. Trouwens, het is ook te zien in Aegean en Centraal Anatolië regio's. Het groeit spontaan op hoge plaatsen. Het is een boom die zijn bladeren afwerpt. De vruchten van deze boom worden verbruikt.
Citlenbik seeds Menengiç is goed voor kortademigheid. Het heeft de voorkeur voor mensen die ademhalingsproblemen hebben vanwege het vermogen om adem te halen. Het vergemakkelijkt ook de opening van de luchtwegen. Met de opening van het ademhalingssysteem wordt de borst verzacht en helpt het de hoest te verminderen. Het is vooral handig voor stembanden en opent de luchtwegen. Verzacht de borst. Deze kenmerken zijn zeer goed voor luchtweginfecties. Menengiç is ook erg handig voor de nieren. Het helpt bij het verwijderen van het zand bij de patiënten met zand in hun nieren.
Het verhoogt ook de seksuele kracht. helpen rijke antioxidant en fenolische stoffen van terpentijn inhoud die planten te beschermen tegen kanker en kanker is aangetoond door onderzoekers dat de preventieve werking.
Menengiç vruchten worden gebruikt voor het maken van zoetwaren, koekjes en pasteien. In Gaziantep worden alle gedroogde vruchten verkocht met gebroken kikkererwten en hennepzaden. Dit is een zeer smakelijke snack die ook erg handig is voor het spijsverteringsstelsel. Bovendien wordt de olie van Menengiç gebruikt om Bittim zeep te maken. In sommige regio's wordt Menengiç ook wel Bittim genoemd. Het meest bekende en gebruikte naam in Turkije is de Menengic koffie.
Menengiç koffie staat bekend om het hebben van een onmisbare smaak voor zijn drinkers met een heel andere smaak. Het heeft de voorkeur omdat het een soort cafeïnevrije koffie is.
In tegenstelling tot de Turkse koffie, is het meer heerlijk als het gekookt wordt met melk.Tijdens het toevoegen van koffie en melk, worden suiker en koffie toegevoegd. De koffie die aan de kook wordt gebracht, wordt bij de overloop over de oven genomen. Menengic koffie gegoten in de beker van Turks fruit, gedroogd fruit of koekjes kunnen worden geserveerd.
-1 Kopje melk
-2 theelepels koffie
-1 theelepelsuiker
Voor elke portie wordt 1 kopje water of melk in de pot gieten vervolgens 1 theelepel Menengiç koffie is toevoegen. Naar wens kan suiker toegevoegd worden tijdens het koken. In tegenstelling tot de Turkse koffie, wordt de koffie hier 5 minuten gekookt en vervolgens weer gekookt. De gekookte koffie wordt langzaam in de beker gegoten.
Menengic (vruchten van terpentijn boom); Het is een boom die ecologisch wordt geteeld in de bergachtige delen van de regio's Middellandse Zee, Zuidoost en Centraal Anatolië. Het maakt deel uit van de natuurlijke vegetatie van Turkije en wordt ook wilde pistache, chitlenbik, cedene of als bıttım genoemd. Vanwege de vitamines B- en E in het fruit, is de menengic koffie een bron van genezing. Het is bekend dat het beschermend is tegen kanker. Menengich-koffie heeft een verlagend effect op cholesterol vanwege het hoge gehalte aan vitamine E. Het heeft ook een preventief kenmerk voor aandoeningen van de bovenste luchtwegen.
Menengic koffie is een cafeïnevrije koffie en de eerste keuze van fijnproevers die van koffie houden. Echter, vanwege het aroma van menengiç koffie spreekt niet elke smaak aan. Hij staat erom bekend verslavend te zijn als hij eenmaal gebruikt is. De smaak van Menengiç koffie is zachter en comfortabeler dan Turkse koffie.
De menengiç boom heeft heel kleine vruchten. Menengiç koffie wordt geproduceerd uit de vruchten van deze boom. Het is net een pinda-schaal. Deze kleine vruchten worden verzameld, gewassen en in de zon gedroogd. Na het roosteren wordt het gemalen tot een stropig mengsel en deze mengsel wordt gemengd met koffie en andere ingrediënten. Resultaat is een overheerlijke cafeïnevrije Menegic koffie. Er zit geen chemische stof en additief in.
Het is een heel ander soort koffie en heeft een ander aroma. Laat een zoete smaak achter in de mond. Bevat geen cafeïne.
Het is populair geworden met de reden dat het geen cafeïne bevat. Bevat antioxidant- en fenolverbindingen die beschermen tegen kanker.
Er zijn geen bekende bijwerkingen of nadelen van Menengiç-koffie vastgesteld.
Dibek-koffie is geen koffie soort, maar een manier om deze overheerlijke koffie te verkrijgen. Koffie wordt na roosteren handmatig en met liefde voor koffie, gemalen/gestampt in houten Dibek. Door deze tijdrovende en handmatige maalproces op deze manier uit te voeren, krijgt men een premium koffie met een zeer speciale en unieke smaak die men niet zo snel kan vergeten. Dibek Koffie ontleent zijn naam aan deze speciale maalproces.
Yaptat Dibek Koffie met Hazelnoot
Yaptat DIBEK koffie is een overheerlijke en onvergetelijke koffie die 100% natuurlijk en HELAL gecertificeerde is. Speciaal Ottomaanse melange is uniek en bestaat uit premium koffie uit Jemen, sahlep, chocolade, pistacia terebinthus, koffiecrème en hazelnoot.
Wat zijn de voordelen van Dibek Coffee?
Dibek-koffie die elke dag wordt geconsumeerd, biedt een radicale oplossing voor het probleem met de slechte adem. Koffie, de belangrijkste vijand van de ziekte van Parkinson en kanker, beschermt niet alleen de huid maar maakt het ook gemakkelijker om van galstenen af te komen. Dibek-koffie, die een bewezen cholesterolverlagend effect heeft, draagt ook bij aan de spijsvertering na het eten.
Andere voordelen van Yaptat Dibek Koffie:
Wat zijn de voordelen van Dibek Koffie?
Het wordt niet aanbevolen om meer dan drie kopjes per dag te consumeren. In deze gevallen kunt u veel water drinken en te veel koffie uit uw lichaam verwijderen. Als uw klachten toenemen, raden wij u aan de dichtstbijzijnde arts te raadplegen.
Calorieën en voedingswaarden voor 1 kopje (15gr) Dibek koffie:
Hoe maak ik Dibek koffie?
Dibek koffie verpakte pakketten bevatten maatlepels. (U kunt ook een theelepel gebruikt of als je niet je verliest. Als men sterkere smaak wil hebben dan kan men dosering verhogen.) Met behulp van deze lepel kunt u koffie melange toevoegen aan uw koffiepot of uw koffiemachine.
U kunt de hoeveelheid koffie aanpassen aan het aantal personen, de grootte van de kop en de smaak.
Turkse koffie wordt op vele manieren gezet. Hieronder geven wij u een voorbeeld:
Stap 1
U heeft zeer fijn gemalen koffie nodig, die u bij ons kunt bestellen. (U vindt een maatschepje in de verpakking.) Als de maling namelijk niet fijn genoeg is, krijgt u geen dikke laag donker schuim.
Stap 2
Giet zoveel afgemeten demitasses (espresso-maat kopjes) water in de cezve als u kopjes koffie wilt. Een cezve is een soort pannetje gemaakt van messing of koper met een lange steel dat hier speciaal voor gebruikt wordt. Voeg per demitasse 20 gram of 1 lepel gemalen koffie toe en suiker naar smaak.
Stap 3
Roer het mengsel op een laag pitje door totdat een dikke schuimlaag ontstaat. Deze schuimlaag verdeelt u alvast over de kopjes. Breng de rest opnieuw langzaam aan de kook en verdeel dit vervolgens ook over de kopjes. Let wel goed op dat u de koffie niet laat koken, dan wordt deze namelijk bitter.
Stap 4
Bij de koffie serveert u een klein glas water. Hiervan drinkt u voordat u de koffie drinkt, om zo de smaak beter tot zijn recht te laten komen. De koffiedrab (drab is bitter van smaak) laat u in het kopje zitten.
Leuk om te weten:
Waarzeggers in Turkije draaien het kopje met de drab er nog in om en zetten het vervolgens op zijn kop. Degene voor wie het wordt voorspeld moet de (opgedroogde) drab met een vinger aanraken en iets wensen. De waarzeg(g)st(er) spreekt dan de wens uit: “Dat het lot u mogen brengen wat u nodig heeft”, en doet een voorspelling…..
Al zin gekregen in zo’n unieke koffie ervaring? Neem dan snel contact met ons op om uw bestelling te plaatsen!