Dalan d'Olive Shampoo Color Protection 400 ml

Nieuw

Dalan d'Olive Color Protection Shampoo, inhoud 400 ml. Nu met €2,50 KORTING, van €8,45 voor €5,95.

Gemaakt van de Middellandse Zee olijfolie en Parel Protein, onze shampoo beschermt de haarkleur tot 4 weken, terwijl het de corrosieve werking van het kleurstof verminderd.

Het reinigt uw haren, haren worden zachter, soepeler en krijgen vitaliteit, glans en gezondheid terug.

U zult ook gedurende 4 weken de langdurig kleur effect van onze shampoo op je haar voelen.

De voordelen van Dalan d'Olive Shampoo:

 • Uw haren worden zachter, soepeler en krijgen vitaliteit, glans en gezondheid terug
 • Reinigt, versterkt en herstelt beschadigd haar
 • Geeft bescherming tegen gespleten haarpunten
 • Herstelt vochtbalans in uw haren
 • Geeft extra volume aan slap en futloos haar
 • Voor hem als voor haar en voor alle haartypes
 • Dermatologisch getest en goedgekeurd.
 • Siliconen, Parabenen, Sulfaat (SLES) en PEG vrij

Inhoud: 400 ml

Bezorgkosten Nederland €5,95, België en Duitsland €8,95.

Frankrijk €12,50

Bij bestellingen boven de €75; euro GRATIS verzending!

Meer details

24 Items

Op voorraad

€ 5,95

Meer informatie

Dalan d'Olive Color Protection Shampoo (400 ml) 

We creëerden, met 70 jaar ervaring in 100 % olijfolie zeep, onze olijfolie Color Protection Shampoo voor u, met gegarandeerd Dalan kwaliteit. Gemaakt van de Middellandse Zee olijfolie en Parel Protein, onze shampoo beschermt de haarkleur tot 4 weken, terwijl het de corrosieve werking van het kleurstof verminderd.

Het reinigt en uw haren worden zachter, soepeler en krijgen vitaliteit, glans en gezondheid terugDalan d`Olive Color Protection

U zult ook gedurende 4 weken de langdurig kleur effect van onze shampoo op je haar voelen.

Het wonder van mediterrane olijfolie in d'Olive Repair Color Protection Shampoo om de gezondheid van uw haren op een natuurlijke wijze te herstellen en geeft uw haar natuurlijke schoonheid.

Dalan d'Olive Shampoo op basis van 100% olijfolie, reinigt, versterkt en herstelt op milde wijze uw haar tot diep in de haarwortel. 

Maakt het haar soepel en geeft het een natuurlijke glans. Geeft extra volume aan slap en futloos haar. Na 2 weken gebruik zichtbaar resultaat. Dermatologisch getest en goedgekeurd.

Zowel voor hem als haar.

Onafhankelijke tests die uitgevoerd zijn door internationaal erkende laboratoria heeft bewezen dat d'Olive Shampoo beschadigd haar herstelt, diep voedt en versterkt beschadigd haar van wortel tot in de punt, beschermt tegen gespleten haarpunten en herstelt de vochtbalans van uw haren binnen 2 weken. *

* Vergelijking van haar wat behandeld is 3 keer per week gedurende 4 weken met d'Olive Repair Care Shampoo tegen onbehandeld haar, door een internationaal geaccrediteerd laboratorium.

De voordelen van Dalan d'Olive Shampoo:

 • Uw haren worden zachter, soepeler en krijgen vitaliteit, glans en gezondheid terug
 • Reinigt, versterkt en herstelt beschadigd haar
 • Geeft bescherming tegen gespleten haarpunten
 • Herstelt vochtbalans in uw haren
 • Geeft extra volume aan slap en futloos haar
 • Voor hem als voor haar en voor alle haartypes
 • Dermatologisch getest en goedgekeurd.
 • Siliconen, Parabenen, Sulfaat (SLES) en PEG vrij

Inhoud 400 ml

Wat is PEG?

PEG is een gesynthetiseerd ingrediënt dat in cosmetica word toegepast als emulgator. In reinigingsproducten zit het vooral omdat het als geen ander vet, vuil en water aan elkaar bindt zodat alles met water moeiteloos kan worden weggespoeld. Alhoewel PEG een synthetisch product is heeft het toch vaak een natuurlijke olie als basis.

Voordelen SLS vrije Shampoo (zonder sulfaten)

Hierboven werden al enkele voorbeelden van een SLS vrije shampoo genoemd, maar we zetten ze nog eens op een rijtje:

 • meer glans
 • minder haaruitval
 • minder pluizig
 • Kleur blijft langer mooi
 • Sterker haar
 • Natuurlijk
 • Geen irritatie van de hoofdhuid
 • Behoud van natuurlijke gezonde oliën.

Wat zijn parabenen?

Parabenen zijn synthetische conserveermiddelen, die vooral tegen schimmels, maar ook tegen bacteriën werken. Het zijn stoffen die worden toegepast in onder andere cosmetica, medicijnen, levensmiddelen en huishoudelijke artikelen als schoonmaakmiddel en lijm.

Over SLS en SLES

Wist u dat 99,5 % van de vloeibare zepen geen echte zepen zijn?

Het zijn cocktails van synthetische detergenten welke op lang termijn vele nadelige schadelijke gevolgen hebben op het lichaam. Dit wordt wereldwijd ontkend omwille van de miljarden opbrengst voor grote multinationals.

Sodium Lauryl (Laureth) Sulfaat (SLS) is op het moment het belangrijkste  schuimende middel van de westerse beschaving. SLS vind je in shampoos, badgels, autowasmiddelen, afwasmiddel, stukken zeep, wasmiddel, etc. Het is een natmakend en verspreidend middel, emulgeermiddel, ontvettend middel en schuimversterker.

Het vergroot ook het doorlating vermogen van de huid met ongeveer 100 keer en wordt gebruikt in lotions om de opname van microvoedingsstoffen door de huid te vergroten. En daar zit een groot gevaar!!

SLS & Parabenen in Shampoo

SLS is ook wel bekend als Sodium lauryl sulfate, Sodium laureth sulfate, of Sodium acetyl sulfate. SLS valt onder de ‘sulfieten’. Het zit in het merendeel van de shampoo’s en zorgt ervoor dat deze schuimt en dat de shampoo reinigt.

SLS zit eigenlijk in vrijwel elk (goedkoop) product dat flink moet schuimen, bijvoorbeeld badschuim. Maar niet alleen in cosmetica producten, het zit ook in agressieve poetsmiddelen, poetsmiddel om je vloer mee schoon te maken of zelfs motor te ontvetten. Kijk maar eens de etiketten en ga op zoek naar SLS of SLES (Sodium Laureth Sulfate). Grote kans dat je het tegenkomt in producten die jij nooit op je huid of haar zou smeren…

Waarom is SLS slecht?

In het algemeen heeft SLS een uitdrogend effect, en kan het erg agressief zijn voor je haar en hoofdhuid. Een ongewenst effect van je shampoo. Het kan zorgen voor irritaties van de huid en zelfs haaruitval als gevolg hebben. Vervelling, irritatie en roodheid van de huid zijn al gemeld. Het lijkt een beetje op roos en andere allergische reacties.

SLS ontdoet je haar en hoofdhuid van vocht en kan deze dus uitdrogen. Deze agressieve werking kan ook de natuurlijke beschermlaag van je haar en hoofdhuid verstoren waardoor er een balans verbroken wordt, leidend tot te droog of soms te vet haar.

SLS is zelfs al in verband gebracht met een verhoogde kans op kanker. SLS wordt opgenomen door het lichaam en kan daar dagenlang blijven zitten. in sommige gevallen kan het zich ophopen in je lichaam. Meer onderzoek is nodig, maar het geeft wel de ernst van dit middel aan. 

Shampoo zonder SLS

SLS en andere sulfaten zijn niet goed voor haar en hoofdhuid. Maar zijn er ook alternatieven? JA, er zijn een hoop goede shampoo’s zonder SLS. Onze absolute aanrader zijn de prachtige en natuurlijke producten van DALAN. Deze eerlijke en heerlijke shampoo is SLS vrij en bevatten geen parabenen. Met name voor mensen met een droge, jeukerige of gevoelige huid is deze SLS-vrije shampoo’s sterk aan te raden.

Voordelen SLS vrije Shampoo (zonder sulfaten)

Hierboven werden al enkele voorbeelden van een SLS vrije shampoo genoemd, maar we zetten ze nog eens op een rijtje:

 • meer glans
 • minder haaruitval
 • minder pluizig
 • Kleur blijft langer mooi
 • Sterker haar
 • Natuurlijk
 • Geen irritatie van de hoofdhuid
 • Behoud van natuurlijke gezonde oliën.

Parabenen in Shampoo

Naast SLS zit er ook vaak parabenen in shampoo. Ze worden gebruikt als conserveringsmiddel en zorgen ervoor dat het product langer houdbaar is. Je ziet parabenen vaak terug in shampoos en conditioner. Net als SLS zijn parabenen erg goedkoop om te produceren en dus worden ze graag gebruikt. Uit een aantal onderzoeken werd een connectie gelegd tussen parabenen en kanker. Hieruit bleek dat parabenen de werking van oestrogeen imiteren waardoor een kankergezwel kan ontstaan of groeien. Het is belangrijk om op te merken dat uit deze onderzoeken geen sterke conclusies getrokken kunnen worden. Meer onderzoek is nodig om de schadelijke effecten van parabenen te achterhalen.

Wat zijn siliconen?

Siliconen zijn polymeren die goed bestand zijn tegen UV-straling (dag/zonlicht) en zuurstof. Naast allerlei andere functies worden ze gebruikt in verzorgingsproducten, zoals shampoos, conditioners en crèmes.

Wat doet het voor je haar?

Het zorgt ervoor dat je haar glad is, glanst en gezond lijkt. Siliconen leggen een laagje om je haar heen, wat het afsluit en zorgt voor die glans. Ook voelt het onder de douche al lekker zacht aan. Het voelt allemaal wel heel lekker, maar is het ook goed voor je haar?
Het probleem met siliconen is dat ze lastig uit te wassen zijn, je hebt daarvoor een krachtige reiniger nodig als SLS of SLES (in ieder geval sulfaten), wat weer slecht is voor je haar en huid omdat ze agressief zijn. Daarnaast was je vaak niet alle siliconen uit je haar waardoor je buildup krijgt. Ook sluit het je haar en hoofdhuid af, wat ervoor zorgt dat er geen lucht of vocht meer bij kan komen. Aan de ene kant is dit goed – je haar zal niet pluizig zijn – maar aan de andere kant maakt het je haar zwaar. Je haar en hoofdhuid moeten kunnen ademen.

Wat doet het voor je huid en dus ook hoofdhuid?
Siliconen zitten vaak in producten als foundations, conditioners, serums en haarvetten. Het voelt glad en zacht aan en zorgt voor een gladdere basis. Het legt een laagje over je (hoofd)huid waardoor het je huid afsluit. Aan de ene kant is dit goed, want het houdt vocht binnen en maakt je huid en/of haar lekker glad, maar aan de andere kant verstopt het je poriën of haarschubben en houdt het de ‘slechte’ dingen ook binnen, zoals bacteriën en vet (talg). Sommige mensen zijn overgevoelig voor siliconen en zullen er irritaties van krijgen, maar dat komt niet vaak voor.


10 redenen om SLS en SLES vrije producten te gebruiken:

1. Het wordt gebruikt in tandpasta om het te laten schuimen, en ook om de pasta bij elkaar te houden als het uit de machine komt. Helaas verergert het ook irritatie aan het tandvlees. Een verslag van de Universiteit van Oslo (Noorwegen) laat zien dat bij mensen die een ziekte aan het tandvlees hadden de symptomen 40 keer sneller verdwenen wanneer er tandpasta zonder SLS gebruikt werd.

2. Het kan haaruitval verergeren, en huid- en hoofdhuidirritatie stimuleren bij mensen met en gevoelige huid. Het kan ook schade aan de huid en het haar veroorzaken, waaronder barsten of ontsteken. SLS staat bekend om de irritatie aan de huid en wordt gebruikt in tests van lotion. Eerst wordt de huid geïrriteerd met SLS – daarna wordt de verzachtende werking van de lotion erop getest.

3. Door zijn lage moleculaire gewicht van 40 (alles onder 75 komt door huid in bloedbaan) dringt deze stof zeer makkelijk het lichaam binnen en wordt het opgeslagen in ogen, hart, hersenen en lever. Deze stof komt op het label meestal als tweede ingrediënt na water, wat aantoont dat het in grote hoeveelheden aanwezig is..

4. Zowel SLS als SLES kunnen potentieel carcinogenen (kankerverwekkende) vormen van nitraten en dioxines door een reactie met de andere ingrediënten. Grote hoeveelheden schadelijke nitraten kunnen het lichaam binnendringen door een enkele keer douchen.

5. SLS kan het immuunsysteem schaden, verwijdering van huidlagen veroorzaken en de huid doen ontsteken. - Journal of the American College of Toxicology; Vol. 2, No. 7, 1983

6. SLS dringt diep door in de huid en de ogen en wordt ook in de hersenen, hart en lever vastgehouden. Een enkele druppel blijft enige dagen in de hersenen en het lichaam. - De dokter is bezorgd: Is uw baby veilig? Bijna alle baby producten bevatten SLS!!! - David L. Kern, New  health and longevity.

7. SLS verandert de proteïnen van oogweefsel - waardoor het de oogontwikkeling permanent aantast. - Dr. Keith Green, PHD, D.Sc., Medical College of Georgia

8. SLS is een mutageen. Het is in staat de genetische informatie in de cellen te veranderen. SLS wordt in onderzoek gebruikt om mutaties in bacteriën te veroorzaken. - Higuchi, Araya and Higuchi, school of medicine, Tohoku University: Sendai 1980 Japan

9. SLS is kankerverwekkend wanneer het in aanraking komt met nitrosaminen. Uit onderzoek is gebleken dat van 209 toxicologisch onderzochte nitrosaminen een groot aantal (85%) carcinogeen bleken. Voor cosmetica zijn voornamelijk N-nitrosodiethanolamine (NDELA) en 2-ethylhexyl 4-(N-nitroso-N-methylamino)benzoaat (NMPABAO) van belang. De aanwezigheid van nitrosaminen in cosmetica is ongewenst gezien hun potentiële gezondheidsrisico`s. - FDA Report 1978

10. Sodium Laureth Sulfaat (SLES), is de alcohol vorm van Sodium Lauryl Sulfaat. Bezorgdheid ten aanzien van SLES is vrijwel gelijk aan die van SLS. SLES is iets minder irriterend voor de huid, maar veroorzaakt meer uitdroging en dus een snellere veroudering van de huid.

Tot slot:
Zeep wordt al duizenden jaren gebruikt. Chemische capillair-actieve stoffen (schuimmiddelen) pas sinds minder dan 100 jaar. Je kunt hieruit zelf afleiden wat dus het best beschreven wordt als “natuurlijk”. Met 16 biljoen dollar per jaar op het spel kun je er zeker van zijn dat er een hoop ontkenning zal zijn als het hier om gaat!

Probeer eens onze  100% natuurlijke of SLS- en SLES vrije zepen – Deze zijn GOED voor uw huid. Al gauw merk je dat deze veel milder en beter zijn voor huid en haar.

 

Bron: http://www.online-zeepwinkel.nl/c-1259894/over-sls-en-sles/

Recensies

Schrijf uw recensie

Dalan d'Olive Shampoo Color Protection 400 ml

Dalan d'Olive Shampoo Color Protection 400 ml

Dalan d'Olive Color Protection Shampoo, inhoud 400 ml. Nu met €2,50 KORTING, van €8,45 voor €5,95.

Gemaakt van de Middellandse Zee olijfolie en Parel Protein, onze shampoo beschermt de haarkleur tot 4 weken, terwijl het de corrosieve werking van het kleurstof verminderd.

Het reinigt uw haren, haren worden zachter, soepeler en krijgen vitaliteit, glans en gezondheid terug.

U zult ook gedurende 4 weken de langdurig kleur effect van onze shampoo op je haar voelen.

De voordelen van Dalan d'Olive Shampoo:

 • Uw haren worden zachter, soepeler en krijgen vitaliteit, glans en gezondheid terug
 • Reinigt, versterkt en herstelt beschadigd haar
 • Geeft bescherming tegen gespleten haarpunten
 • Herstelt vochtbalans in uw haren
 • Geeft extra volume aan slap en futloos haar
 • Voor hem als voor haar en voor alle haartypes
 • Dermatologisch getest en goedgekeurd.
 • Siliconen, Parabenen, Sulfaat (SLES) en PEG vrij

Inhoud: 400 ml

Bezorgkosten Nederland €5,95, België en Duitsland €8,95.

Frankrijk €12,50

Bij bestellingen boven de €75; euro GRATIS verzending!

Schrijf uw recensie