Informatie

Nieuwe producten

Hemp Tea

Dutch Harvest

Typisch Nederlandse producten zijn onder andere klompen, tulpen en kaas. Aan dit rijtje wordt nu Hennepthee toegevoegd van 100% Nederlandse bodem van het merk Dutch Harvest.

Dutch Harvest is een ambitieus bedrijf dat het beste voorheeft met het milieu. Al hun producten zijn eerlijk, smakelijk en 100% Biologische en 100% van Nederla...

Dutch Harvest

Typisch Nederlandse producten zijn onder andere klompen, tulpen en kaas. Aan dit rijtje wordt nu Hennepthee toegevoegd van 100% Nederlandse bodem van het merk Dutch Harvest.

Dutch Harvest is een ambitieus bedrijf dat het beste voorheeft met het milieu. Al hun producten zijn eerlijk, smakelijk en 100% Biologische en 100% van Nederlandse bodem.

Biologische hennepthee: puur en drie melanges

Wij verpakken onze hennepthee puur, en in drie melanges. Deze melanges hebben we zorgvuldig samengesteld in samenwerking met theesommelier Karlijn Dapper.

Al onze theeën zijn 100% biologisch gecertificeerd. Bovendien gebruiken we alleen échte kruiden. Dus geen kunstmatige smaakstoffen, geen suikertjes, geen… niets! Da’s wel zo lekker.

De smaak? Veel mensen omschrijven de pure hennepthee als een ‘milde, lichtzoete variant van groen thee’. Hij heeft bovendien een licht prikkeltje aan het eind, dat een aangename nasmaak geeft.

Natuurlijk is onze hennepthee (officieel: ‘hennep-Infusie’) van nature vrij van cafeïne/ theïne. Daar lig je dus niet wakker van!

 • Gemaakt van hennepbladeren en hennepbloemen
 • Onze hennepthee is 100% biologisch
 • Alle smaken hennepthee bevatten minstens 50% hennep
 • Vrij van cafeïne/ theïne
 • Zonder kunstmatige toevoegingen – 100% natuurlijk
 • 40 kopjes hennepthee per pak

De herontdekking van de kracht van Hennep

Wij willen onze heerlijke, gezonde en heilzame hennepthee met iedereen delen. Maar onze missie is groter: De herontdekking van de kracht van Hennep.

Dutch Harvest oprichter Esther Molenwijk maakte zich in haar werk als duurzaamheidsadviseur hard voor het gebruik van duurzame, lokale grondstoffen, het tegengaan van klimaatverandering en de verschuiving naar een meer plantaardig dieet.

Steeds vaker kwam zij de hennepplant tegen als duurzame grondstof voor bijvoorbeeld bouwmaterialen, textiel en voeding. Zij reisde verschillende hennep bedrijven en congressen af met de vraag: hoe kunnen we de kracht van hennep weer gaan inzetten voor een duurzame en gezonde samenleving?

Er bleek nog veel onbekendheid bij het publiek te bestaan over hennep. En vaak werd het toch geassocieerd met marihuana. Toen bleek dat de bladeren en bloemen van de hennep niet gebruikt werden, maar wel een heerlijke en gezonde thee maakten, was het idee al snel geboren: hennepthee als smakelijke herontdekking van het gewas.

Op onze verpakking en in al onze communicatie vertellen wij het verhaal van deze plant. Zo verspreiden we de hennep-missie met elk pakje thee.

Hennep is een duurzaam gewas om te telen

 • De plant heeft geen bestrijdingsmiddelen nodig, want hij overwoekert met gemak het onkruid.
 • Bovendien heeft hennep weinig water nodig, in Nederland is een regenbuitje hier en daar dus genoeg.
 • Daarnaast is hennep is een zeer snelgroeiend gewas: het groeit tot meer dan 3 meter in 100 dagen
 • Hennep heeft een zeer hoge CO2 opname per hectare.
 • Bovendien heeft de plant diepe wortels waardoor zij de bodemstructuur verbetert.
Meer

Hemp Tea Er zijn 4 producten

Toont 1 - 4 van de 4 items
 • € 4,99 € 5,25 -5%

  Dutch Harvest Simply Hemp Calm & Relaxed Tea Bio, inhoud 40gr. Nu van €5,25 VOOR €4,99.  Hennep Pure Simply Tea bevat 100% Hennepblad en Hennepbloem van Biologische oorsprong en 100% van Nederlandse bodem. Simply Hemp, Pure hennepthee voor ultieme ontspanning, Het is ook de ideale variant op groene thee, alleen dan met de kracht van hennep. Het is ook...

  € 4,99 € 5,25 -5%
  In prijs verlaagd!
  In voorraad
 • € 4,99 € 5,25 -5%

  Dutch Harvest Hemp & Herbs Tea, 100% Biologisch en 100% van Nederlandse bodem. Inhoud 40gr. Goed voor 40 koppen thee. Nu van €5,25 VOOR €4,99.  Hennepthee met een ontspannende, rustgevende en verfrissende kruidenmix voor extra ontspanning, Het is ook de ideale variant op groene thee, alleen dan met de kracht van hennep. Ingrediënten: Hennepblad en...

  € 4,99 € 5,25 -5%
  In prijs verlaagd!
  In voorraad
 • € 4,99 € 5,25 -5%

  Dutch Harvest Hemp & Turmeric Kurkuma Tea, 100% Biologisch en 100% van Nederlandse bodem. Inhoud 40gr. Goed voor 40 koppen thee. Nu van €5,25 VOOR €4,99.  Hennepthee met een vurige melange met hennep en kurkuma. Het is ook de ideale variant op groene thee, alleen dan met de kracht van hennep. Een zachte en frisse smaak Te gebruiken met kokend water 2...

  € 4,99 € 5,25 -5%
  In prijs verlaagd!
  In voorraad
 • € 4,99 € 5,25 -5%

  Dutch Harvest Hemp & Chai Tea "Warm Energy", inhoud 50gr. Het is 100% Biologisch en 100% van Nederlandse bodem. Nu van €5,25 VOOR €4,99.  Hennepthee met een warme en verkwikkende hennepmelange. Het is ook de ideale variant op groene thee, alleen dan met de kracht van hennep. De hennep Chai van Dutch Harvest brengt Ayurvedische specerijen samen met...

  € 4,99 € 5,25 -5%
  In prijs verlaagd!
  In voorraad
Toont 1 - 4 van de 4 items